Да ни се похапва някаква храна по никое време и без да сме гладни не е някаква рядкост. Случва се на всеки, дори на онези, които на пръв поглед спазват фанатично хранителен режим и не си позволяват да прегрешват с храна.
 
Има обаче храни, като чипс, пица, вафла, които на пръв поглед не са вредни. Причината за това е съотношението между захар, мазнини и сол в тези уж "полезни" храни, твърди  диетологът Тамара Уилнър. Тази пропорция може да залъже мозъка ни, че не сме сити и така да продължим да ядем, макар че обективно няма нужда. Вижте още в канала "OMG Facts" във vbox7:
 
"Следващият път, когато си купувате доматен сос, нарязан хляб или дори горчица, погледнете етикета на продукта и ще се изумите колко много захар има в тях. Именно тя, в комбинация с мазнини и сол, прави така, че да ни се хапват сладки неща - бисквити, вафли, торти или пък чипсове, снаксове и други", обяснява тя.

Храните, с които трябва да внимаваме, по думите на диетолога, са всички сосове, дресинги за салати, хлябове, мюсли закуски и протеинови вафли.
 
Какво препоръчва? Да внимаваме, докато ядем! Дори и да ни се яде нещо вредно, да си го вземем и изядем, но без да се разсейваме с нещо друго. Нека сетивата ни да са посветени на храната. Ако все пак искаме да се ограничим с вредните храни, когато ни се прияде нещо вредно, да се разсеем веднага с нещо - филм, видео, четене, някаква физическа активност.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

• It’s a lifestyle, it’s a religion ☕️ #GilmoreGirls •

A post shared by Nikolett Ballai (@ballainiki) on


Според Уилнър важен е балансът в диетата ни - нека тя има достатъчно от всички макро и микронутриенти, а въглехидратите да са с бавно освобождаване - зеленчуци и пълнозърнести продукти.