Има страни по света, ĸъдeтo хората живеят значително по-дълго от средната възраст. Тайните за по-дълъг живот се дължат на по-големите възможности за водене на здравословен начин на живот, по-високото ниво на здравеопазване, здравословното хранене, климата. Ето кои са страните с най-голяма продължителност на живота:

Хонконг – 84.3 години

Въздухът в Хонконг е изключително замърсен, но този град може да ви изненада. В околностите живеят 7 милиона души, които допринасят за замърсяването, но въпреки това продължителността на живота тук е почти една година по-голяма от най-високата в Европа. Гражданите са доста активни, практикуват бойни изкуства и се хранят здравословно.

Три психологически тайни на дълголетието

Япония – 83.8 години

През изминалата година броят на японците, които са над 100 години, е бил 69 785, като по-голямата част от тях е жени. Чacт oт тaйнaтa e xpaнитeлeният им peжим. Xopaтa ce xpaнят c тoфy, cлaдĸи ĸapтoфи и pибa.

японец
ThinkStock/Getty Images

Италия – 83.5 години

Намалява се разликата в бедността в Италия, която е по-малка, отколкото в други страни, което оказва влияние върху продължителността на живота. Повечето хора могат да си позволят по-добра храна и да имат достъп до по-добро здравеопазване. Много от тях често предпочитат да се преивижват пеша, което е също особено важно за здравето.

Учени откриха естествен механизъм на защита от стареене и рак

Швейцария – 83.2 години

Швейцарците са едни от най-щастливите хора на планетата. Тази страна има много стабилно правителство и се гордее с една от най-процъфтяващите икономики в света. Хората също са богати. Всичко това означава, че има малък или никакъв конфликт. В допълнение, здравната система е една от най-добрите. Швейцария е избрала да инвестира в развитието на талантите на хората. Това е така, защото в страната няма много природни ресурси.

дълголетие
ThinkStock/Getty Images

Сингапур - 83.1 години

Сингапурската икономика е силна и здравната система е много ефективна. Този град-държава е добър пример за това как да се изгради просперираща нация. Ранната профилактика и откриването на хронични заболявания се наблюдават добре тук. Местната диета се състои главно от храни, богати на хранителни вещества и антиоксиданти - риба, ориз и юфка.

И още:

Продължителността на живота у нас расте, на опашката сме в Европа

Те са семейство и общо са на 1075 години: Вижте тайната на дълголетието им (СНИМКИ)

Тайната на дълголетието - разходки сред природата и свеж въздух

Орехи, пилешко и риба за дълъг живот

Разкриха четирите главни фактора за дълъг живот

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук