Преминаването към по-здравословен начин на хранене предизвиква стрес, който се възприема от организма като заплаха
Преминаването към по-здравословен начин на хранене предизвиква стрес, който се възприема от организма като заплаха / ThinkStock/Getty Images
Германски учени от университета в Бон изясниха защо някои хора не могат да отслабнат - причината не е в тях, а в организма им, който си мисли, че искат да го убият, пише сайтът Лайф.

Преди и след: 14 звезди, които отслабнаха драстично (СНИМКИ)

Това обяснява защо за мнозина отслабването е изгубена кауза и защо, въпреки огромните лишения, в края на краищата всичко завършва с провал. По думите на изследователите причините трябва да се търсят в защитните механизми на организма.

Ударните диети не осигуряват дългосрочно отслабване

Рязкото съкращаване на потреблението на мазнини и въглеводороди е равносилно за организма на сериозна инфекция, с която той започва да се бори. Практикуваният в продължение на много години определен хранителен режим е способен да препрограмира клетките и отделни участъци от гените.

Учени откриха грешка в препоръките за здравословно хранене

Преминаването към по-здравословен начин на хранене предизвиква стрес, който се възприема от организма като заплаха.

Учените са на мнение, че при подобни диети от жизнено значение е да се направят необходимите анализи. Всеки тип здравословно хранене трябва строго да се подбира според особеностите на организма. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook
БТА