/ ThinkStock/Getty Images
Хората започват средно 189 диети през съзнателния си живот, но в повечето случаи опитите им да отслабнат завършват с провал. За мъжете, спазващи хранителен режим с цел преборване на излишните килограми, най-голямото изкушение е бирата, а за жените - шоколадът, пише в. "Дейли експрес".

Допитване показва, че хората започват средно три диети годишно, които обикновено се провалят.

Фибрите - пръв помощник в борбата с излишните килограми

Внушителните 55 процента от участниците признават, че опитите им да се преборят с излишното тегло "винаги" завършват с провал.

Проучването показва също, че за мъжете (26 процента) е по-лесно да спазват диета, отколкото за жените (13 процента).

Представителите на силния пол са и по-упорити в преследването на целта да отслабнат - 58 процента казват, че са готови да се придържат към нов хранителен режим, независимо от предишен неуспех. Над 50 процента от жените от друга страна са готови да се откажат от целта дори само след един провал.

Топ 10 храни, с които ще забравите за подутия корем и лошото храносмилане

Любопитното е, че 61 процента от представителите и на двата пола с готовност започват диета. Проблемите да я спазват най-често са свързани с липсата на достатъчна мотивация и с любимите изкушения.

Допитването разкрива, че хранителната Ахилесова пета за 29 процента от мъжете е бирата, следвана от кърито, на което не могат да устоят 13 процента от представителите на силния пол.

Пивоварите от векове спорят какво определя вкуса на бирата
ThinkStock/Getty Images


Лекарка разкри коя е най-здравословната закуска

Най-голямото изкушение за 45 процента от жените е шоколадът. Чипсът пък е в състояние да провали диетата на 30 процента от дамите.

Учени обясниха защо не можем да устоим на изкушението през по-късните часове на деня
ThinkStock/Getty Images

Проучването показва също, че мъжете най-често се придържат към хранителен режим, за да се сдобият с плосък корем, докато жените се стремят основно към по-стройни бедра.

И още новини за диети:

Коя е идеалната храна за хората, които искат да отслабнат?

Грешките, които правим, за да отслабнем


За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook
БТА