Уикипедия е неизчерпаем източник на всякаква информация. Там може да прочетем нещо за туристически обект, можем да си напишем курсовата работа, а можем и да спечелим бас с някой приятел, благодарение на информацията там. 

Но в Уикипедия има и доста любопитна информация, която ще ви ужаси и то буквално. В Reddit борд потребители споделят най-страшните истории, които са чели в безплатната онлайн енциклопедия, пише каналът на Мария Захариева във vbox7. Ето някои акценти:

Изчезването на Браян Шафър

През 2006 г. студентът по медицина от Охайо Браян Шафър влиза в бар с приятели. За влизането в заведението има документирани кадри от охранителни камери. С приятелите си празнуват началото на пролетната ваканция. По едно време той се отделя от компанията си и е видян на камерите да говори с две жени. Изведнъж обаче изчезва. И до ден днешен не е ясно какво се е случило, къде е този човек и дали изобщо е жив.
 

Крещящите мумии от Гуанхуато

Историята е за натурално мумифицирано тяло на починал от холера човек по време на пандемията от 1833 г. в Мексико. Заради разпространението на болестта много хора са погребвани веднага, след като са починали. Смята се също, че много хора са погребвани и живи и затова тези мумии имат такива ужасяващи емоции, изписани на лицата.

Пет от най-големите мистерии на човечеството (ВИДЕО/СНИМКИ)

Серийната убийца Баба Ануйка

Баба Ануйка живеела в малко градче в Сърбия. Тя обичала да трови жени и мъже, които имали проблеми в браковете си. Всъщност била известна като билкарка, но в отварите си слагала арсен, с който тровила жертвите си. Питала "колко голям е проблемът", което означавало колко тeжи бъдещата жертва. Смята се, че е убила между 50 и 150 души.
 

Принцесата на Персия

Твърди се, че  откритата мумия е на персийска принцеса. Експерти определили, че саркофагът е изработен около 600 г. пр. н.е. Намерена е на 19 октомври 2000 г. и е продадена за 11 млн. долара. Впоследствие обаче се оказва, че не става за персийска принцеса, а за мумифицирано тяло на убита през 90-те години неизвестна жена.
 

Най-възрастният японец

Мъж е смятан за най-възрастният японец до юли 2010 г., когато в дома му е открито мумифицираното му тяло. Оказва се, че мъжът е починал през ноември 1978 г.  на 79 г., а семейството не е съобщило за смъртта му, за да ползва облагите от пенсията му.