/ / iStock/Getty Images
Служители на център за диви канадски гъски в Барнстейбъл, Масачузетс, разказват трогателна история за лоялност при пернатите създания, съобщи CBS. Няколко от тези птици обитават езерце в близост до центъра Кейп Уайлдлайф. Местните жители познават добре пернатите обитатели.

Един ден служителите на центъра забелязват, че гъсок на име Арнолд силно накуцва и го отвеждат във ветеринарната клиника за преглед. Заради установените две фрактури на стъпалото, гъсокът е изпратен за операция.

Арнолд вече е поставен на операционната маса, когато ветеринарите чуват почукване на вратата. Оказва се, че зад стъклото стои гъска, която от доста време живее в езерото с него. По чудо пернатата "дама" е разбрала къде е отведен нейният "съпруг" и е отишла да провери дали всичко с него е наред.

Служителите разказват, че гъската е останала зад стъклената врата през цялото време на операцията. Когато е дошъл в съзнание след упойката, Арнолд е бил преместен по-близо до вратата, за да може да общува с половинката си през стъклото. Според ветеринарите срещата им, макар и през стъклена преграда, видимо е ободрила двете птици.

Двойката ще трябва да остане разделена няколко седмици, докато Арнолд се възстанови от операцията.
БТА