Всички се стремим към щастието. За да сме щастливи не ни е нужно много, но често забравяме това. Вижте кои са трите дейности, които ще ви гарантират щастие:

Физически упражнения

Учените са открили доказателства, че няма нищо по-благотворно за тялото, психиката и интелекта от физическата активност.Физическите упражнения са стрес за организма. Но приключите ли с тях, тялото получава награда – ендорфини, отделяни от хипофизната жлеза.

Простичкото правило 90/10, което ще промени живота ни

Ефектът е подобен на този от опиатите, които намаляват болката и подобряват настроението. И не е нужно маратонско бягане, защото дори и най-обикновената разходка може да направи чудеса.

Какво ни кара да сме „на седмото небе“ от щастие?

Учене

Чрез процеса на учене мозъкът се развива, награждавайки собствените си усилия да обработи новата информация с допамин, свързан с чувството на радост. Ако искате да бъдете щастливи, не се страхувайте да опитвате нови неща и не спирайте да учите.

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

у
ThinkStock/Getty Images

Докосване, прегръдки и целувки

Доказано е, че докосванията и прегръдките могат да ускорят възстановяването от различни заболявания. Ако ги премахнете от живота си, мозъкът възприема това отсъствие по начина, по който възприема физическа болка – едни и същи зони на мозъка се активират и в двата случая. На свой ред това задейства процесите, които се отразяват на настроението и допринасят за развиването на депресия.

целувка
ThinkStock/Getty Images

И още:

Девет обещания, които си даваме, но рядко изпълняваме

Забравете тези 10 неща, за да бъдете щастливи

Рецептата за щастие на норвежците

Безплатните неща, които ни правят най-щастливи

Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи

Лошите навици, които ни пречат да бъдем щастливи (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук