Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, хапвайте яйца
Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, хапвайте яйца / ThinkStock/Getty Images
Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, хапвайте яйца, препоръчва британска диетоложка, цитирана от в. "Дейли експрес".

Само две яйца на ден са достатъчни за понижаване на нивата на кръвната захар при пациенти с диабет тип 2, обяснява нутриционистката д-р Кари Ръкстън.

Ако искате да отслабнете, хапвайте яйца на закуска

Редовната консумация на яйца допринася за понижаване и на повишено кръвно налягане, както и за отслабване, отбелязва специалистката.

Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, хапвайте яйца
Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, хапвайте яйца ThinkStock/Getty Images

"Яйцата са бедни на мазнини и въглехидрати и същевременно са богати на протеини, което ги прави отличен избор в рамките на балансирана диета за контролиране на нивата на кръвната захар, обяснява д-р Ръкстън.

Готвач разкри как се приготвят перфектните яйца

Ползите от този продукт бяха игнорирани твърде дълго заради пораждащото му неоснователни страхове съдържание на холестерол. Сега вече знаем, че храните, съдържащи холестерол, не са основната заплаха за здравето за повечето хора. Проблемите произтичат по-скоро от консумацията на висококалорични продукти в комбинация със заседнал начин на живот и генетични фактори", посочва още тя.

Вижте как се бели яйце за 5 секунди (ВИДЕО)
 

Изяждането на две яйца на закуска може да е най-лесния начин за по-ефикасно отслабване
Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, хапвайте яйца ThinkStock/Getty Images

Предишни проучвания установиха, че яйцата допринасят за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания и са полезни срещу развитие на очно перде и дегенерация на макулата.

Диетоложка отхвърли популярни препоръки за здравословното хранене

Консумацията им подобрява и чернодробните функции благодарение на макронутриента холин. Яйцата освен това съдържат и голяма част от необходимите вещества, допринасящи за понижен риск от кожен рак, припомня диетоложката.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА