Главен готвач в британски хотел даде съвети как да приготвим идеалните яйца
Главен готвач в британски хотел даде съвети как да приготвим идеалните яйца / ThinkStock/Getty Images
Главен готвач в британски хотел даде съвети как да приготвим идеалните яйца, съобщи в. "Дейли мейл".

Шей Купър от хотел "Горинг" в Лондон препоръчва да използваме пресни яйца, ако искаме да ги приготвим на очи.

Не съхранявайте яйцата на вратата на хладилника

"Колкото по-стари са яйцата, толкова по-рохкав става белтъкът", каза той. Много хора използват бял винен оцет, за да не се разделят белтъците. Според шеф Купър трябва да добавим много малко количество от него, ако не искаме белтъкът да се свие и жълтъците да се готвят по-дълго.

яйце
ThinkStock/Getty Images

За бъркани яйца е важно те да бъдат предварително разбити в купа до постигането на равномерен цвят и пухкавост. Специалистът в кухнята съветва да ги свалим от котлона, малко преди да ни се сторят готови.

Вижте как се бели яйце за 5 секунди (ВИДЕО)

Ако искаме да си приготвим рохко яйце, трябва да го варим 3 минути. Ако желаем само вътрешността на жълтъка да е рохкава, го варим 4 минути, а за постигането на твърдо сварено яйце са необходими 7 минути.

Ето как да „обърнем наопаки“ сварено яйце (ВИДЕО)

Също така е добре за варене да използваме по-престояли яйца, защото пресните се белят по-трудно, добави главен готвач Шей Купър. 
БТА