Лиор Сушард
Лиор Сушард / Gulliver/Getty Images
Ако потърсите в Google „най-известният менталист в света”, търсачката ще Ви покаже множество статии и видеа за Лиор Сушард. Тези дни той е особено търсен и обсъждан у нас, защото менталистът е в България, за да спечели безвъзвратно българската публика. На 19 и 20 декември в Народния театър “Иван Вазов” той ще представи шоуто си „Безгранично” (“Limitless”). Това не е първото му гостуване тук, а надяваме се, да не е и последното.
 
 
Лиор Сушард е роден през 1981 г. в Хайфа, Израел. През декември тази година навърши 37 г. Той е най-малкият от трима братя. Способностите си открива още като дете, на 6-годишна възраст видял лъжицата си да се изкривява. Като млад усетил, че има много силна интуиция. Чел много специализирана литература, изучавал психология, методи на медитация, математически модели.

За уменията си казва, че не са магически, макар да приличат на такива, а са комбинация от способности. Познава чувствителните нива на интуицията, езика на тялото, невербалната комуникация, знае как да влияе на хората. Всичко това комбинира с хумор. И признава, че някои неща просто идват отвътре. Хората чуват за него след като участва и печели телевизионното шоу „Следващият Юри Гелър” на името на израелския магьосник.
 
Лиор Сушард изнася представления по целия свят – в САЩ и Европа. Лети от Южна Африка, Израел, Канада, през Мексико, Аляска, Русия, до Япония, Китай, Индия и други страни от Далечния Изток. Работи с бизнесмени, политици, знаменитости. Канен е в токшоута, търговски изложения, международни корпоративни събития, конвенции, рекламни кампании, конференции на световни компании гиганти. Има и собствено шоу.
 
 
Независимо дали са на един и същи континент, дали са пред огромна публика или на улично пазарче, в представленията си той дава 100% от себе си, загърбвайки умората. И се раздава еднакво както за световна звезда, така и за случаен човек, седящ срещу него на летището. Това споделя самият той в книгата си „Четецът на мисли“, която излезе на българския пазар през февруари тази година. В нея той разказва личната си история, дава съвети с интерактивни елементи и главоблъсканици.
 
В много интервюта и репортажи той казва, че развлича хората, като им показва удивителната сила на ума. И обича да вижда изненадата в очите им, когато им каже какво мислят или когато ги накара да мислят това, което мислят. Казва, че всяко място, на което пътува, има своя магия и хората в Русия и САЩ, например, реагират различно. Обещал си е отдавна, че в шоутата си ще говори само за силата на позитивното мислене. И че няма да се възползва от уменията си в казино, защото вярва в кармата.

​​Шегува, че е в черните списъци на казината в Лас Вегас.
 
 
Почти не му се е налагало да иска телефонните номера на дамите, защото ги отгатва сам. Това обаче също е умение, от което не се възползва в момента, тъй като е щастливо женен. И разбира се, сам е отгатнал телефонния номер на съпругата си.

Лиор Сушард
Gulliver/Getty Images


А днес и утре най-известният менталист в света ще зарадва, впечатли и омае и българската публика. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук