Столетница чакала диплома 75 години
Столетница чакала диплома 75 години / снимка: Guliver/Getty Images

Жителка на американския щат Мейн получи диплома за завършване на колеж 75 години, след като завършила учебното заведение, съобщава Асошиейтед прес.

99-годишната Джеси Уайт, трябвало да получи дипломата си от един от колежите в град Бангор, щата Мейн, още през 1939 година, но тогава не могла да плати специалната такса от 5 долара и останала без документа.

Приятел на Уайт, който научил историята, се свързал с президента на колежа Алън Стийл, който от своя страна решил самостоятелно да плати таксата. Стийл организирал тържествена церемония, на която Уайт получила дипломата си по счетоводство и стенография.

Самата Уайт обявила, че останала доволна от церемонията.

"Струва ми се, че животът ми би бил непълен без нея", каза Уайт в интервю за американския телевизионен канал WVII, цитиран от БГНЕС.

Още в детството си Уайт преболедувала от полиомиелит и останала инвалид за цял живот. Въпреки всички трудности и след дълго търсене, тя успяла да получи работа и била счетоводителка много години.

Но и сега, след като получи документа за образователната си степен, Уайт няма намерение да скръсти ръце и да си почива.

"Ненапразно казват: никога не преставай да учиш. Когато престанеш да учиш, остаряваш. Затова нямам намерение да прекратявам обучението си", заяви Уайт.