/ / Guliver/Getty Images
„Кралските ограничения” уплашили Челси и Кресида, искали да водят нормален живот
Принц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор е пети по ред за наследяване трона на Великобритания - след баща си, брат си принц Уилям, племенника си Джордж и племенницата си Шарлот.
 
В младежките си години принц Хари често се оказва в центъра на различни скандали и е критикуван многократно. Още като тийнейджър попада на първите страници на пресата заради употребата на алкохол и марихуана. През януари 2005 г. пък се появяват негови снимки в нацистка униформа. През лятото на 2012 г. в. „Сън” публикува негови голи снимки от бурно парти в Лос Анджелис.
 

/ Guliver/Getty Images


Принцът често се забавлява и се среща със знаменитости от шоу бизнеса и спорта. Личният му живот също е на показ и често е по страниците на таблоидите. Първата му приятелка е Лаура Джерард Лий, за която обаче се знае малко.
 
Челси Дейви - дългогодишната любов на принц Хари (СНИМКИ)

Най-дълготрайната му връзка обаче е тази с южноафриканката Челси Дейви, студентка по счетоводство в университета в Кейптаун. Тя е дъщеря на мултимилионер, собственик на компания-организатор на сафарита.
 

/ Guliver/Getty Images


Двамата са заедно от 2005 г. Връзката им е бурна, разделят се и се събират няколко пъти. Прекарват заедно повече от седем години, докато през 2015-а пътищата им се разделят завинаги. Любопитно е, че Хари я кани на сватбата на принц Уилям през 2011 г., макар че по това време двамата са разделени. Блондинката приема да бъде дама на Негово височество и отново дава шанс на връзката им.

Жените, които откраднаха сърцето на принц Хари (СНИМКИ)

Тогава дори се появиха информации, че в края на сватбения купон почерпеният Хари заявил на висок глас пред Челси, че тя ще е „следващата булка”. Подобно бъдеще обаче оказало се повече плаши блондинката, отколкото да я радва. Челси иска да е свободна и да води нормален живот, а не да бъде ограничавана от кралски етикет и забрани и двамата отново се разделят.
 

След няколко краткотрайни авантюри принц Хари започва да се среща с Kpecидa Бoнac
/ Guliver/Getty Images


След няколко краткотрайни авантюри принц Хари започва да се среща с Kpecидa Бoнac. Макар двамата да остават заедно две години и дори да се чуват слухове за годеж, на всички е ясно, че семейството му не одобрява бившата манекенка.
 
Кресида Бонас - от приятелка на принц Хари до звезда на червения килим (СНИМКИ)

А в годините след сватбата на Уилям, след раждането и на племенниците му, всички забелязват явната промяна в поведението на по-малкия син на принц Чарлз, който дотогава е известен с по-свободното си поведение. Той вече открито споделя, че мечтае за свое семейство.
 

Май 2015 г.: Принц Хари иска деца, но още не е намерил подходящата жена

Дали случайно, но в този период принцът подновява и връзката си с Челси. Той никога не е крил, че раздялата им не е била заради липсата на чувства, а заради различните цели в бъдещето им. Затова и когато през 2015 г. е на посещение в Африка Хари отново търси блондинката.
 
Британците, които харесват Челси, не крият радостта си пред възможността за още една кралска сватба. Изтoчниĸ oт Бъĸингaмcĸия двopeц тогава paзĸpива, чe ĸpaлcĸoтo ceмeйcтвo cъщo oдoбpявa южноафриканката - Дeйви ce впиcвa в нopмитe зa ĸpaлcĸa cнaxa.
 

/ Guliver/Getty Images


В историята им обаче не следват сватбени камбани. Блондинката отказва да се омъжи за Хари и двамата се разделят завинаги. Самата Челси през 2016 г. признава, че ограниченията, с които трябвало да се примири покрай статута на Хари като наследник на короната, я довели до решението да го напусне.

„Когато Кейт каза „ДА” на Уилям, всички мислеха, че й завиждам. Нищо подобно. Съжалявам я от цялото си сърце и я смятам за герой, че така спокойно понася изпитанията, които й се налага да търпи ежедневно. Аз не съм способна на подобен подвиг”, споделя Челси.
 
Принц Хари и Ели Голдинг породиха слухове за тайна връзка (СНИМКИ)

И макар тя да е определяна за голямата любов на принц Хари, времето доказа, че той може да продължи напред. До името в последвалите години се появяват  имената на водещата Натали Пинкам, поп звездите Ели Голдинг и Моли Кинг, модела Каси Съмнър, телевизионната водеща Каролайн Флак, модела Флорънс Бруднел-Брус и актрисите Джена Колман и Джулиет Лабел...
 

netinfo


"Често искрените жени, които го обичат заради самия него, не искат да живеят през следващите 50 години в аквариума със златни рибки, каквото е кралското семейство", твърди анонимен източник, близък до принца, и добавя: "Трябва да си много специално момиче, за да искаш да бъдеш принцеса".
 
Семейството на Меган Маркъл - истинска драма като от сапунена опера

Малко след това принц Хари среща...специалното момиче, което явно иска да бъде принцеса. През ноември 2017 г. той обяви годежа си с американската актриса Меган Маркъл. А само след ден двамата ще си кажат „Да” в замъка Уиндзор.

33-годишният принц Хари и 36-годишната Меган Маркъл ще сключат брак в параклиса "Сейнт Джордж" . Размяната на обети ще бъде извършена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а самата брачна церемония ще бъде ръководена от епископ Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор.

В действителност въпреки бурното си минало принц Хари е имал само две сериозни връзки в живота си преди да реши да се ожени. Първата е с Челси Дейви, а втората с Кресида Бонас. И двете обаче трудно понасят животът с ограниченията в кралското семейство. За разлика от тях  Меган Маркъл е свикнала да е в светлината на прожекторите и това може да й помогне да се справи с медиите и обществения интерес.

Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук