Скандалът около парижкия публичен дом с хиперреалистични секс кукли, който се развихри тази седмица във Франция, завърши с победа за любителите на силиконовите ласки. Градските власти във френската столица обявиха, че няма да затварят мястото за сексуални игри, както настояваха група френски комунисти и няколко феминистки организации. Според властите мястото не нарушава френските закони и не подтиква към проституция, сексуално насилие и разврат.

Ето каква е предисторията на скандала:

В началото на тази година стартира първият във Франция публичен дом с хиперреалистични секс кукли, наподобяващи максимално човешкото тяло. Името на бордея е „Ексдолс“ (Xdolls). Официално той е регистриран като „Игрален център“, защото публичните домове във Франция са забранени от закона. Срещу такса от 89 евро на час всеки може да си поиграе в „Игралния център“ с една от трите силиконови секс кукли – Ким, Лили и София.

Секс скандалите, шокирали Средновековна Европа (ВИДЕО)

Всяка от тях е с различна визия и наподобява жена с определена расова характеристика – бяла, азиатка и афроамериканка. Има и цени за двойка – 120 евро на час. За по-срамежливите или тези предпочитащи домашния уют, „Ексдолс“ предлагат и доставка по домовете срещу 250 евро на час.

секс кукли
ThinkStock/Getty Images

Реалистичните кукли са произведени в Китай и всяка е с цена от няколко хиляди евро. Собственикът на бордея Жоаким Люски споделя, че е очаквал клиентите на „Игралния център“ да са предимно мъже с извратена психика и ниски доходи, но всъщност се оказало обратното. Клиентите му били предимно добре образовани мъже с хубави доходи на възраст между 30 и 50 години. Идвали и семейни двойки и даже отделни жени. Почти всички искали просто да опитат нещо различно, за да разнообразят сексуалния си живот. Мястото е резервирано месец напред. Собственикът предвижда да закупи и мъжки варианти на силиконовите кукли.

Нов секс скандал: Гореща плеймейтка с изповед за афера с Тръмп (СНИМКИ)

Бизнесът с хиперреалистични секс кукли се разраства с високи темпове в световен мащаб. Бум има и в механизираните човекоподобни кукли, които могат да водят диалог с клиента и да реагират на настроението му.

След най-шумния секс скандал в САЩ: Какво се случва с Моника Люински? (СНИМКИ)

Тази нова тенденция предизвиква много обществени спорове относно въздействието върху моралните ценности. Трудности възникват и от факта, че в законите на повечето държави, няма формулировки, засягащи различните аспекти на този проблем.

 И още:

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Скандалът с Харви Уайнстийн поднови дебата за сексуалното пристрастяване

Секс кукла предизвика скандал в Чили (ВИДЕО)

Секс скандал шокира Русия

Секс и ислям: една история от Мароко