Средновековната църква вярвала, че целомъдрието е единственият начин да се почита бог. Затова всички грехове били наказвани жестоко. Въпреки това и тогава не се липсвали секс скандали. Вижте ги:

Катерина Хецелдорфер

В края на XV век един млад ерген се мести в германския град Шпайер. Скоро той си спечелва лоша репутация, след като се въвлича в няколко афери и опипва жени по време на карнавала.През 1477 година е разкриват, че разгоненият младеж всъщност е жена на име Катерина Хецелдорфер.

Катерина е удавена в местната река. Съдът приема, че любовниците й са били измамени и ги осъжда на изгнание, вместо на смърт.

Секс кукла предизвика скандал в Чили (ВИДЕО)

Палавите монахини от Литълмор

През 1517 година местният епископ решава да инспектира манастир Литълмор в Оксфордшър и попада на скандал. В манастира царял разврат и монахините се заигравали с момчета.

Монахините въобще не се разкайвали. Когато една от тях била окована за наказание, три от приятелките й разбиват вратата и я освобождават. След това четирите монахини подпалват килията и бягат през прозореца.

Секс и ислям: една история от Мароко

Перверзният папа

Йоан XII става папа, когато е само на 18 години, изцяло благодарение на влиятелното си семейство. Той бързо показал, че повече го интересува секса, отколкото религията и официалният му дворец заприличва на бардак.

Според легендата местните монаси дори спрели да се молят за здравето му и вместо това желаели смъртта му.

Талибани убиха с камъни афганистанска двойка, обвинена в прелюбодейство

Сектата и сребърната лъжица

Към края на Средновековието църквата е особено разтревожена от еретиците, които са окуражавани да признават за всякакви извратени секс тактики, освен всичките си религиозни престъпления.
При един известен случай германски еретик на име Лепцет признал, че сектата му се срещала в пещера, където си устройвали оргии.