Вече изцяло сме на лятна вълна. Някои майки се плашат да ходят с дечицата си на почивка, защото…каква почивка е това? Предпочитат да ги оставят на бабите и да си отдъхнат за седмица. Други обожават да споделят почивката с децата за цяло лято, а когато са повече от едно – купонът е гарантиран. Каналът "Mamma Mia" във vbox7 разкрива живота с деца на къмпинг.

Връщане към корените

Разбира се, в днешно време караваните предоставят доста луксозен и удобен начин на живот, в сравнение с къмпинга от миналото. Но обикновено повечето хора, които го практикуват и до ден днешен, са израснали именно с такива лета и може да се каже, че се предава наследствено.

Не се притеснявайте!

Не се страхувайте да взимате бебето си с вас на море, ако искате да отидете. Не забравяйте, че и на морето се раждат и се отглеждат деца, така че ако възрастта му е единственото нещо, което ви спира – не се тревожете. Просто ще трябва да носите доста повече неща.

дете
iStock/Getty Images

Играта на децата

На къмпинг на морето игрите стартират още със ставането и са буквално неограничени. Така че изобщо не трябва да се притеснявате дали ще успеят да се изморят и да спят напоително и здраво.

Наръчник за оцеляване с деца на море

Трудът сплотява

Обикновено обществото на къмпинга е доста задружно и когато има нещо за строене или за поправяне – всеки помага. Включително и децата. По този начин те се учат на труд и на това да помагат на другите, а и си изграждат полезни битови навици и дисциплина.

деца
iStock/Getty Images

Учим се един от друг

Когато сме много хора заедно на море, няма как да не бъдем задружни – всеки си ходи на гости с всеки, децата играят едно с друго, има всякакви типажи на всякакви възрасти и това неминуемо те прави доста по-толерантен – възрастните уважават децата, децата уважават възрастните, както самите деца на различни възрасти се уважават едно друго.

И още:

Как да избегнем слънчевата алергия?


Пазете децата от жарките лъчи на слънцето през лятото

Пет луди неща, които можете да направите през лятото (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук