Авокадото е узряло, когато стане по- тежко и при лек натиск, промени цвета си към кафяво
Авокадото е узряло, когато стане по- тежко и при лек натиск, промени цвета си към кафяво / Thinkstock/Getty Images
Авокадо в салата, авокадо за закуска, авокадо като предястие... През последните години авокадото се наложи като предпочитана храна за повечето хора. Освен че е много вкусно, то е и изключително полезно, особено за хората, които се опитват да се хранят здравословно.

Десет храни с магически сили

Вижте няколко любопитни факта за вкусния плод, които може би ще ви вдъхновят да го консумирате по-често:

1. Авокадото е подходящо за консумация, както от деца, така и от възрастни.

2. То е богато на разтворими и неразтворими фибри.

3. Консумацията на авокадо намалява лошия холестерол. Това е един от малкото плодове, които съдържат мононенаситени мазнини.
4. Авокадото съдържа над 20 витамини и минерали, полезни за вас и вашия организъм.

5. Авокадото е един от най-евтините начини да забавите стареенето на кожата си.
Как да изберем авокадото?

Авокадото е узряло, когато стане по- тежко и при лек натиск, промени цвета си към кафяво. То узрява по-бързо от банана например.

Дървото на авокадото има нужда от любов. Ако се грижите с любов към дръвчето, то ще роди много повече плодове. Някои хора дори им говорят.

И още за полезния плод:

Авокадото - зеленото злато на Мексико

Пет от най-полезните храни, които трябва да консумираме

Яжте авокадо и ще бъдете вечно млади, здрави и красиви (ВИДЕО)

Маслото от авокадо подмладява