Рециклирането вече не е само за околната среда. То е важно за всеки от нас. С толкова много хора, които създават отпадъци у дома, рециклирането е „по-важно от всякога в момента“, казва администраторът на Агенцията за защита на околната среда на САЩ Андрю Уилър

Групи във Великобритания и Европа също предупредиха за евентуален недостиг на картон, в резултат на засилените доставки за дома. Тъй като много предприятия са затворени и не могат да рециклират, това означава, че е  още по-важно домакинствата да рециклират.

Как да бъдем по-отговорни в отношението си към природата и икономиката? Вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Рециклирайте хартия и картон

Ако пазарувате повече онлайн сте забелязали, че имате все повече картонени кутии. Можете да ги разгънете и подредите още вкъщи, след което да отидете до близкия контейнер за рециклиране и да ги оставите там.

Рециклиране
iStock/Getty Images

Използвайте повторно торбички за еднократна употреба

Почти всеки българин има торбичка с торбички. Хранителни магазини предоставят своите  стоки в найлонови и хартиени торбички, които се трупат. Сега е идеалният момент да се замислите дали не можете да използвате някои от тях по два или повече пъти – напълнете ги с неща, които да дарите или просто ги използвайте за боклук вместо да купувате специални чували.

Намалете поръчките на храна за вкъщи

Докато стоите повече вкъщи сигурно разбирате, че арсеналът от постижими от вас рецепти не е голям. Това може да ви накара да разчитате на доставки от ресторанти. Всички знаем, че храната за вкъщи често идва с огромни количества салфетки и пластмасови прибори, които изхвърляме. Можете лесно да помолите ресторантът да не ви ги доставя и да разчитате на приборите у дома.

поръчките на храна
iStock/Getty Images

По-малко напитки в кенчета

Докато сме вкъщи не е нужно да купуваме стек безалкохолни напитки, можем да заложим на по-големите разфасовки. Освен, че по този начин създаваме по-малко отпадъци, ще спестим и някой лев.

Започнете домашно компостиране

Компостирането при домашни условия често се счита за най – полезния, от екологична гледна точка начин, за справяне с битовите биоразградими отпадъци. Почти две трети от боклука, генериран в домовете, се състои от органични компоненти (цветя, стари плодове и зеленчуци, утайки от кафе, пакетчета от чай, черупки от яйца, слама, стърготини, сено, тревни изрезки, дървени вейки), които се разграждат по естествен път.

компост
iStock/Getty Images