/ Прокуратура на Република България
ПП-ДБ ще даде на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

„Вчера служебното правителство взе решение да одобри създаването на частна детска болница в София. Нелогично решение, което обаче не ни изненадва.
Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е кауза от огромно значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за прокарване на частни интереси. След 10 месеца начело на едно правителство в сложна конфигурация кабинетът Денков посочи решение, но съпротивата беше огромна. Сега всички разбраха защо“, написаха от ПП–ДБ.

„Изграждане на частна болница във вида, в който вчера Министерският съвет реши, опорочава каузата за национална болница, която да осигури безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това поставя под риск и осигуряването на достатъчно по брой и квалификация персонал в бъдещата държавна структура“, допълват оттам.

Радев призова кабинета „Главчев“ да преосмисли решението за частна детска болница

В позицията им твърдят, че ще търсят отговорност за решението и всички последствия от него с всички средства на политическата и институционална система.

По думите им е „крайно време служебният кабинет да се откаже от големите национални теми и да се залови с единствената задача, която конституцията му вменява - да организира честни избори“.  „Тази власт няма легитимно право да подменя важните решения за бъдещето на нашите деца“, категорични са от ПП–ДБ.

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за проверка на условията, при които е издадено разрешението, както и на анализа на потребностите от разкриване на частната болница, който е извършен.

И призовават президента, назначил служебното правителство и премиера Главчев, да предприеме действия за оттегляне на взетото решение.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня