Човешкият оганизъм не се нуждае от лекарства, за да бъде здрав. Ако се храним правилно, спортуваме, почиваме и се забавляваме, болестите трудно ще ни повалят. Вижте 5 лесни начина да подобрите здравето си:

Започнете деня с чаша вода и лимон

Изглежда лесно, но ефектът е гарантиран. Лимоните притежават високо съдържание на витамин С и калий. Витамин С се справя чудесно в борбата с настинките и вирусите, а калият стимулира мозъка, подпомага правилното функциониране на нервната система  и регулира  кръвното налягане. Лимоновият сок кара токсините да се разграждат с по-бързи темпове, което помага да запазите кожата на тялото и лицето си гладка и чиста.

15 причини да пием вода с лимон всяка сутрин

Премахнете пестицидите от плодовете и зеленчуците

Има един лесен начин да почистите вашите продукти и да ги направите по-безопасни за ядене. Добър метод за почистване на плодове и зеленчуци от пестициди е да накиснете продуктите в разтвор от сода и вода или да ги напръскате. След това ги изплакнете с вода.

зеленчуци
Thinkstock/Getty Images


Съхранявайте правилно билките

Можете да съхраните билките от магазина във фризера. Замразявайте само измити билки, но преди това ги наситнете с ножа. Сложете ги във формички за лед и залейте с вода. Ще имате свежи билки през цялата година.

Спортувайте, докато гледате телевизия

По време на рекламите правете упражнения. Така може да оформите тялото си, докато си почивате.

Премахнете нежеланото окосмяване

Гладка кожа след епилация може да имате и у дома.

Направете си домашна смес от 2 супени лъжици утайка от кафе и 1 супена лъжица сода. Получената смес се нанася върху мястото, което ще се епилира.

Още съвети за здраве и красота:

Днес е полезно, утре - вредно: 9 мита за здравословното хранене

Четири неща, които да избягвате на празен стомах

Зеленчукът с най-специфична миризма понижава холестерола

Истини и митове за здравословното хранене