/ iStock/Getty Images
Британският диетолог Ева Хъмфрис оцени най-добрите диети на спортистите и призна за най-балансирана системата на хранене на 36-годишния аржентински футболист Лионел Меси, пише "The Sun".

Балансираната диета - ключът към здравословен начин на живот

Според специалиста диетата на Меси е получила оценка 10 от 10, защото съдържа пресни плодове и зеленчуци, ядки, семена, пълнозърнести продукти, супи, салати, кафяв ориз и риба тон. Този режим е пълен с хранителни вещества, подпомагащи здравето и полезни за червата фибри. Футболистът избягва захарта, пържените храни и преработените въглехидрати.

Лионел Меси
Gulliver/Getty Images

Диетолози: Откажете сладкото, за да подобрите здравето си

Хъмфрис
оцени високо и разумния подход към храненето на 26-годишната английска футболистка Кира Уолш. Според диетолога за нея е важно да яде бъркани яйца и боб или овесени ядки с плодове за закуска, сандвич с пилешко месо или порция ориз със салата и кисело мляко за обяд, а за вечеря - пилешко месо и зеленчуци. "Консумацията на протеини, въглехидрати и зеленчуци на всяко хранене, включително на закуска, може да балансира нивата на кръвната захар през целия ден", обяснява Хъмфрис.

Диетолог препоръчва храни за перфектна фигура след 40

В същото време към диетата на известния борец и актьор Джон Сина специалистът има някои забележки. Известно е, че спортистът предпочита да се храни седем пъти дневно. Диетата му включва всичко - от овесени ядки и ориз до зеленчуци и пилешко месо. Според Хъмфрис подобен хранителен режим може да изглежда здравословен, но липсата на почивки от поне четири часа между храненията не позволява на организма да нормализира храносмилането си.
БГНЕС