Накъсани, сякаш състарени, протрити, тези дънки изглеждат сякаш сме се борили с някакво много страшно зверче, но точно такива са супер актуални напоследък. Но как да се сдобием с тях, без да даваме луди пари за нова модна находка в гардероба ни?

Скъсани дънки, бели чорапогащи и открити обувки – „Шанел“ в Париж (СНИМКИ)

Вижте как да си ги направите сами в новото видео на Natali’s Beauty.

Първо, разбира се, трябва да имате най-обикновени дънки. С няколко условия:

1. Да са стари и изобщо да не ви пука какво ще им причините. Или пък да се сдобиете с такива от магазина, но да не давате много пари за тях.

дънки
ThinkStock/Getty Images

2. Освен това е добре да са малко по-плътни и от вътрешната страна да са по-светли - обърнете и вижте добре материята. Идеята е хем да са разкъсани, хем да имат нюанси, затова светлите нишки в тях са един препоръчителен елемент.

3. И не на последно място - ако искате да има конци, най-добре дънките да са еластични. Иначе рискувате да се занимавате с много фина обработка на плата и накрая при първо сядане или клякане тънките нишки в областта на колената да се скъсат под напрежението.

дънки
ThinkStock/Getty Images

Следващата стъпка - изберете много добре какъв точно модел дънки искате.

Дънки разпалват въображението с един замах (СНИМКИ)

Огледайте снимки в интернет и се спрете на точен модел. В случая Наталия е избрала дънки на Ким Кардашиян, които изглеждат страхотно и не са много трудни за пресъздаване. А мотивиращото е, че нейните струват около 230 долара. А вашите, в долари – биха стрували около 10!

И не на последно място - вижте на живо как биха ви стояли подобни дънки, снимайте се с тях в съблекалнята, за да знаете къде точно искате да са позиционирани разкъсванията.

Ще ви трябват още креда или сапунче, за да отбележите къде да направите разкъсвания, фина ножица, пемза, самобръсначка и пинцета - всякакви неща, с които да разпокъсате дънките. Предварително ги обличате и с кредата отбелязвате къде искате да ги “съсипете”. Това е важна стъпка, не я пропускайте.

Разкриха на каква възраст трябва да спрем да носим дънки

А сега е време за творчество - първо минете с пемза през мястото, за да избелее леко. След това направете фин прорез с ножичката по ширина. Минете отново с пемза, пак с ножица ако се налага и с пинцета започнете да издърпвате нишки по този начин, за да се получи красиво раздрани дънки. Така стъпка по стъпка, внимателно направете колкото си прорязвания искате.

дънки
ThinkStock/Getty Images

Останалите стъпки по пътя към перфектно накъсаните дънки – вижте във видеото!

И още:

„Голите дънки“, за които всички говорят (СНИМКИ)

Защо на джинсите у нас се казва дънки?

Нов абсурден моден писък при дънките (СНИМКИ)

Ужасните модни тенденции, които жените и мъжете трябва да забравят (СНИМКИ)

За какво служи малкото джобче на дънките?

Най-абсурдните модни приумици (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук