Никол Кидман
Никол Кидман / Gulliver/Getty Images
Австралийската актриса Никол Кидман взимала на екскурзия двете си котки в специални раници, снабдени с прозорче, през което гледали планинския пейзаж, пишат Контактмюзик и БТА. Любители на котките обаче са притеснени от тази практика, изтъквайки, че няма как това да е полезно за четириногите, които обожават свободното движение.

Салма Хайек осинови сова (СНИМКИ)
 
Холивудската прима и нейният съпруг, певецът Кийт Ърбан, много обичали животните. Те се грижели за няколко алпаки, но тези животни, приличащи на лами, били буйни, хапели и плюели при всеки удобен случай. Семейството си имало рибки и пилета, но и едните и другите не ставали за екскурзии в природата.

За разлика от котките им Джинджър и Сноу. Писаните истински се наслаждавали на преходите, подавайки муцунките си през специалните раници с отвори за тях.

Изборът на питомец отнема половин час, на партньор – половин година
Котките с нетърпение очаквали екскурзиите и когато настъпел часът, сами скачали в раниците си. Специалисти и любители на животните обаче се развълнуваха от факта, че Кидман ги носи в раница.

Даниел Къмингс, специалист по котките, коментира пред The Guardian: “Не съветваме хората да вземат котките си, освен ако не е абсолютно наложително. Те обичат широки територии и жадуват за свобода на движението. Ако транспортирате котка, това трябва да става за минимален период от време; котката трябва спокойно да може да стъпи на четирите си лапи, да има място да се върти и да легне. Поставянето на котки в раница с прозорец означава, че имат малка възможност да се скрият, което биха искали да направят в ситуации, в които са уплашени. Малко вероятно е такова преживяване да е от полза за повечето котки".
Специалистът коментира още, че макар Кидман искрено да вярва, че Джинджър и Сноу са доволни от преживяването, те биха предпочели да изследват навън, на собствената си територия, с контрол над собствените си движения".

И още:

Никол Кидман води съвсем обикновен живот със семейството си

Нежната Никол Кидман хапна буболечки (ВИДЕО)

Красиви, секси, предизвикателни: Марго Роби и Никол Кидман (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук