Никол Кидман
Никол Кидман / БГНЕС
Холивудската актриса Никол Кидман се е преобразила до неузнаваемост за участието си в новата драма „Destroyer“, в която е в образа на полицейски детектив с мъчителна история зад гърба си, предаде Ройтерс. Филмът бе представен на Лондонския кинофестивал.
 
Носителката на „Оскар“ е заменила русата си коса с къса прическа и е с изнурен външен вид, за да изпълни ролята на Ерин Бел - детектив, чието минало продължава да го преследва години, след като се е внедрил под прикритие в гангстерска банда и е участвал в операция с опустошителни последствия.
 

Почувствах се в нейния образ, имах усещането, че скърбя за нея. Помислих си, че има тревожност и обърканост в гнева ѝ, каквито досега не бях виждала на големия екран, особено в образа на жена“ каза актрисата.
 
Петдесет и една годишната Кидман не за пръв път променя драстично външния си вид за филмова роля. Никол го стори и за ролята на Вирджиния Улф в „Часовете“, за която получи „Оскар“.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Off to talk about films. #TIFF18

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on


Кинокритиците оцениха високо актьорската й игра в новия филм и описаха външния ѝ вид като „почти неразпознаваем“.
 
Режисьорката на филма Карин Касама поясни, че Ерин Бел се сблъсква с разкаянието, вината и срама. Коафьори и гримьори работили заедно, за да трансформират външния вид на Кидман за ролята й във филма.
 
„Разговаряхме за вредата от излагането на слънце, недоспиването, прекалената употреба на алкохол, лошото хранене и стигнахме до тази крайна версия на липсата на грижи за себе си“, отбеляза режисьорката.
БТА