/ Gulliver/Getty Images
Родена в Хонолулу, започва да се снима на 15-годишна възраст. На 22 години вече е поканена в Холивуд. Такъв е звездният старт на актрисата Никол Кидман към сърцата на публиката. 50-годишния си юбилей през 2017 г. тя посрещна като носителка на награди „Оскар“, „БАФТА“, „Сатурн“, „Сребърна мечка“ и трикратна носителка на награда „Златен глобус“.
 
На 50 актрисата продължава да е еталон за елегантност и стил. Макар и винаги сдържана, тя приковава вниманието с лекота.

Винаги различната: Никол Кидман на „Оскар“-ите (СНИМКИ)

Gulliver/Getty Images


Днес Кидман е щастливо омъжена за кънтри певеца Кийт Ърбън. Двамата се вричат във вярност през 2006 г. и днес се радват на двете си дъщери. Актрисата има и още две деца - син и дъщеря, осиновени по време на брака й с Том Круз. През 2001 г. обаче двойката остави зад гърба си 10-годишен брак и всеки пое по свой път.
 
Нежната Никол Кидман хапна буболечки (ВИДЕО)

Не веднъж актрисата е споделяла, че след развода си с Том се чувствала опустошена. „Бях толкова млада, когато се омъжих. Днес поглеждам назад и не разбирам какво беше това. Когато бях на 27, аз имах вече две деца и бях омъжена от 4 години. Но аз това исках“, споделя години по-късно тя.
 

Gulliver/Getty Images


Любопитно е, че напрежението между Никол и Том се появява, докато снимат противоречивия за мнозина филм „С широко отворени очи“ на прочутия Стенли Кубрик. Лентата, пропита, а според някои критици, дори пренаситена с еротика, излезе на екран през 1999 г.
 

Gulliver/Getty Images

Никол Кидман - елегантна и секси (СНИМКИ)

Като за доказателство на поговорката, че „съдбата си знае работата”, след няколко краткотрайни авантюри Никол отново среща щастието в лицето на настоящия си съпруг Кийт.

„Ние преминахме през много неща и днес сме по-силни от когато и да било. Не се хваля, но наистина е така“, откровена е актрисата. „Когато остарявате, вие се учите от грешките си. Когато сключвате втори брак, искате той да бъде последен. Преди да вземете каквото и да е решение, го обмисляте дали ще е добро за вас. Просто е, но наистина работи“, споделя холивудската красавица личния си опит.
 

Gulliver/Getty Images


Никол Кидман смело е определяна като една от най-великите актриси в историята на киното. Тя обаче крие и друг талант. Неизвестна преди филма „Мулен Руж” като певица, австралийката прави няколко много добри вокални изпълнения там.

Годините не им личат: 12 звезди, които навършват 50 през 2018-а (СНИМКИ)

В сътрудничеството си с Юън Макгрегър над песента „Come What May“ от саундтрака на филма, тя дебютира на 27-мо място в британските класации за сингли. По-късно си сътрудничи с Роби Уилямс в песента „Somethin' Stupid“. Песента достига 8-мо място в австралийската ARIAnet класация за сингли, и е номер 1 в продължение на три седмици във Великобритания. „Somethin' Stupid“ е и британският коледен сингъл номер 1 за 2001 г.
 

Gulliver/Getty Images