Седмият сезон на култовия сериал "Игра на тронове" ще започне на 16 юли
Седмият сезон на култовия сериал "Игра на тронове" ще започне на 16 юли / HBO
Телевизия HBO ще излъчи последния сезон на хитовия сериал "Игра на тронове" (Game of Thrones) през първата половина на 2019 година и подготвя филм по друга популярна поредица - "Дедууд", предадоха Ройтерс и Асошийетед прес.

Ще разпознаете ли любимите образи от Game of Thrones извън сериала? (СНИМКИ)
 
Програмният директор на HBO Кейси Блойс е оповестил плановете на телевизията на среща на Асоциацията на телевизионните критици.
Блойс отказал да разкрие повече подробности около предстоящия осми и последен сезон на сериала "Игра на тронове", освен че излъчването му ще стартира през първата половина на 2019 година, без да посочва конкретна дата.

Краят на един феномен: Последни 13 епизода секс, насилие и интриги
 
Програмният директор разкрил също, че от телевизията търсят режисьор и актьори за пилотен епизод  от сериал, предшестващ с хилядолетия събитията в поредицата "Игра на тронове" по фентъзи епоса "Песен за огън и лед" на писателя Джордж Р. Р. Мартин.
През юни беше съобщено, че телевизия HBO е дала "зелена светлина" за проекта и е поръчала пилотен епизод. При евентуален успех се очаква да бъде заснета пълна поредица.

Разработват пет тайни проекта по "Игра на тронове"
 
Сценарият за все още неозаглавения проект е плод на съвместното сътрудничество между Джейн Голдман и Джордж Р. Р. Мартин. От HBO очакват снимките за пилотния епизод да започнат следващата година.

Актриса наруши мълчанието за последния сезон на „Игра на тронове”
 
Кейси Блойс съобщил също, че е дадена "зелена светлина" и за заснемането на отдавна замислен телевизионен филм по уестърн поредицата "Дедууд", излъчвана между 2004 и 2006 г.
Снимките за продукцията ще започнат през октомври. Все още не е насрочена дата за излъчването на филма, но е възможно той да се появи на екран през пролетта на 2019 г.

Вижте още за култовия сериал:

Защо тези снимки от 2012 година развълнуваха интернет?

Дори актьорите няма да знаят какъв ще е финалът на Game of Thrones

Брутална сцена от Game of Thrones взриви интернет

Разкриха тайната на валирианската стомана от Game of Thrones

Най-сексапилните красавици в Game of Thrones (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА