Кейт Бланшет става режисьор
Кейт Бланшет става режисьор / снимка: Guliver/Getty Images

Австралийската актриса Кейт Бланшет възнамерява за първи път да застане зад камерата, макар че я познаваме от ролите й пред камерата.

„Гардиън” разкри новината: звездата от „Blue Jasmine” се готви да продуцира нов сериал в родината си под наслов „Stateless+”. Освен като продуцентка носителката на Оскар може да се опита и да режисира. „Stateless” ще отбележи и първите стъпки на Кейт Бланшет в телевизията”, уточнява Screen Australia, австралийската правителствена агенция отговаряща за финансиране на киното.

„Stateless” ще бъде телевизионен сериал, който ще разкаже живота на Корнелия Ро, млада жена, която медийно стана известна в Австралия през 2005 г.

Историята е за германска гражданка живееща в Австралия, която страда от психическо разстройство, успява да се спаси от секта, след което незаконно е задържана в няколко психиатрически институции. Застрашена от екстрадиция, задържана в поправителен дом в Бризбън, след което е задържана в център за нелегални в Бакстер.

В момента в австралийското общество се провежда дебат между имиграционните служби и службите за задържане. Кейт Бланшет чрез „Stateless” може да разкритикува политиката на родната си страна.

Източник: БГНЕС