Често ли общувате с хора с негативни енергии, които няма как да избегнете? Напоследък все по-често се срещат хора, които се чувстват безсилни срещу негативната енергия на останалите и не знаят как да се предпазят.

Как да открием отрицателната енергия в дома си само с чаша вода? (СНИМКИ)

Независимо дали вярвате в неща като “лоша" или "отрицателна" енергия, има хора, които винаги са ядосани и гневни, не искат да общуват с никого, а общуването с тях носи напрежение. Те са неспокойни и обвиняват всичко и всички за неуспехите си.

гняв
ThinkStock/Getty Images

Разбира се, собствената им негативна енергия се отразява на хората около тях. Те често имат силно его, себични са и изливат душевния си негативизъм към всички, с които общуват.

Седем типа хора, от които трябва да се отървем през 2018 година (ВИДЕО)

Можете да бъдете залети с негативна енергия дори на улицата, от човек, когото не познавате. Най-често това се случва, ако такъв човек ви види и започне да ви завижда за нещо или ако ви асоциира вътрешно с някой негов познат.

завист
ThinkStock/Getty Images

Най-често срещан обмен и заливане на другите с отрицателни енергии се случва между познати и близки помежду си хора. В много от случаите жертвата започва да изпитва стягане в сърцето или стомаха, както и силно напрежение и стрес.

Как да се предпазим от енергийни вампири?

Психолози и изследователи по темата са на мнение, че най-лесно можете да бъдете залети с негативната енергия на другите, когато започнете да им съчувствате, тъй като негативните хора винаги се оплакват и се опитват да вменяват чувство на съжаление и дори вина в другите.

лицемерие
ThinkStock/Getty Images

Един от начините да се справите с лошата енергия е мислено да започнете да изпращате любов на човека срещу вас. Така той ще започне подсъзнателно да смекчава негативните си чувства и емоции, когато е във вашата компания.

Простичкото правило 90/10, което ще промени живота ни

Друг начин на защита от негативната енергия е като си представите, че сте в защитен енергиен балон.

усмивка смях
ThinkStock/Getty Images

Ако ви предстои среща с човек, изпълнен с лоша енергия, просто си представете как около вас се образува непробиваем енергиен балон от положителна енергия. Така ще сте защитени през целия ден.

Можете също да решите да не общувате с негативни хора, но това е малко вероятно.

И още:

Правилото за 20-те минути, което ще промени живота ни

Защо българинът е толкова негативен?

Българите - индивидуални песимисти

Как да разкараш негативните хора от живота си?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук