/ ThinkStock/Getty Images
Независимо дали вярвате в неща като "лоша" или "отрицателна" енергия, тя все пак може да присъства във вашия дом. Това със сигурност не води до добри събития и емоции, убедени са специалистите, нещо повече-отрицателната енергия може да предизвика да се случат много странни неща.

Седем суеверия, свързани с храни и напитки
 
Парични проблеми, напрежение, депресия са само част от събитията, които могат да се дължат на наличието на отрицателна енергия, чието "количество" надвишава това на положителната. Понякога тези енергии влизат в домовете ни без наша вина-членовете на семейството, съседи или гости без да искат могат да ги "внесат" и да повлияят на нашето настроение и благополучие. В резултат на това можете да се почувствате неспокойни и подтиснати. За щастие има няколко техники, които можем да използваме, за да премахнем тези влияния.

Защо се смята за лоша поличба минаването под стълба?
 
Най-простият начин да откриете отрицателната енергия в дома си, а после и да я "изчистите" включва вода. Вземете чиста чаша, сложете в нея малко морска сол и след това налейте в нея вода. Сложете я в стаята, където смятате, че отрицателната енергия е най-силна. Поставете я на скрито място, най-добре в ъгъл, и се уверете, че никой няма да я мести.
След 24 часа вземете чашата. Ако изглежда така, както сте я оставили, значи няма отрицателна енергия във въпросната стая. Ако водата е мътна или изглежда замърсена, значи наистина има енергиен проблем. В такъв случай повтаряйте процедурата докато намерите водата чиста, както сте я оставили предния ден. Не забравяйте, че позитивността привлича позитивност. Ако останеш оптимист, то тогава е и твоята енергия. Завистта, както и несигурността могат да донесат отрицателна енергия във вашия дом. Опитайте винаги да бъдете възможно най-позитивни, независимо от ситуацията, съветват експертите.
 
Вижте още:

Фън шуй уроци за вечна любов

Защо счупеното огледало носи 7 години нещастна любов?

Как да се предпазим от енергийни вампири?

Най-шантавите суеверия в Италия

Тайната на числото 12

Странните суеверия на звездите