Обичате се, но той още не ви е предложил. Как да проверим дали мъжът до нас е готов за сериозно обвързване? В хода на дългата връзка неминуемо се ражда въпроса: Готов ли е той за брак? Ако наблюдаваме любимия мъж и анализираме неговото държание, ще можем да разберем дали той е готов да се ожени. Сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина дава няколко съвета за тези, които търсят отговор на този въпрос.

Според нея има няколко ясни сигнала, на които трябва да обърнем внимание. Ето кои са те:

Ако сте по-смели, повдигнете въпроса директно. Попитайте го как си представя съвместното ви бъдеще. По реакцията му ще разберете дали изобщо се замисля за това. Мъжът, който е готов за брак споделя, че иска деца, къща, прави планове за вашето общо бъдеще, прогнозира какво ще се случи с връзката ви. Желанието му да стане баща е един от най-ясните знаци, че той е пораснал и е готов да се грижи за някой друг освен за себе си. Той ви е приел за своя партньорка и няма намерение да ви сменя.

Четири признака, че мъжът е готов да се жени

Ако каже обаче, че това е нещо в далечното бъдеще и има много време - той още не е готов за сериозно обвързване.

Скритите знаци, че той няма да се ожени за теб

Наблюдавайте дали е грижовен към близките си. Обикновено грижовните мъже са тези, които са готови да имат семейство. Ако той е заклет ерген, трябва да го научите да се грижи за вас и тогава да прецените дали е готов за брак.

любов
iStock/Getty Images

Разберете дали е приключил предишните си отношения. Ако още продължава да говори за бившата си, той не е готов за нова връзка, още не е изживял миналото си. Тогава е по-добре да се разделите или да му дадете още време.

мъж
iStock/Getty Images

Мъжът, който е готов за брак ще ви запознае с близките и приятелите си. Ако планира общи почивки, ремонт или семейния бюджет, той поема ангажимент към вас и връзката ви. А брачната връзка е своеобразно обещание на двамата партньори за едно съвместно съжителство.

Сексът или любовта? Кое е по-важно за мъжете?

„Усмихвайте се, забавлявайте се, наслаждавайте се на живота с вашия любим мъж. И дори той първоначално да не е мислил за брак, след като види колко сте очарователна, красива, нежна и любяща, той ще реши, че точно вие ще сте идеалната жена за него“, казва Наталия.

брак
iStock/Getty Images


И още:

Влюбени двойки разкриват тайните си за щастлива връзка

Страховете, които ни пречат да се обвържем

Брадатите мъже са по-надеждни партньори за сериозни връзки (ВИДЕО)

Как се влюбват различните зодии? (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук