/ ThinkStock/Getty Images
Лунната диета е пряко свързана с фазите на Луната и влиянието им върху организма ни. Затова трябва да съобразим храненето си с тях.

По време на пълнолуние организмът е най-възприемчив към диети.  В този период всички клетки се пречистват от шлаките и токсините. Затова диетата при пълнолуние се основава на употребата на течности.

Диета при пълнолуние

Тя започва в навечерието на пълнолунието и продължава 24 часа. Може да се пие вода, пресни сокове, които имат диуретични свойства. Най-добре е да се пие сок от прясно изцедени плодове и зеленчуци.

Загубата на теглото е от 250 грама до 1 килограм.

Диетата при новолуние отвежда от организма водата, токсините и стимулира процесите на липолиза - разлагането на мазнини, складирани в клетките.

Диета при новолуние

Диетата започва в 18 часа в деня преди новолуние и продължава 36 часа. Менюто включва супи и зеленчуков бульон по 4-5 пъти на ден. Супата може да бъде приготвена от моркови, картофи, чушки, боб и други.

Резултатът е прочистване на организма и намаляване на теглото с около 500 грама.

диета
ThinkStock/Getty Images

Лунната диета помага на организма да използва напълно запасите си от ензими, които са необходими за смилането на храната и усвояването на хранителните вещества. За да бъде максимално ефективна, тя трябва да се спазва 4 пъти в месеца - по един ден за всяка седмица и фаза на Луната. По време на всяка една от посочените фази, в рамките на 24 часа се приемат вода, зелен чай, пресни плодови и зеленчукови сокове.

Как Луната влияе върху храненето ни

Ако гладуването цели 24 часа ви се струва невъзможно, можете отначало да го правите само по пълнолуние веднъж месечно, като след известно време добавите и новолунието и останалите междинни фази.

24-часова лунна диета, лунна диета при пълнолуние и новолуние или тридневна лунна диета, всяка една от тях, съобразена с фазите на Луната, може да ви помогне за регулиране и поддържане на теглото, за пречистване и освежаване на организма или за повдигане на тонуса.

Съветите на д-р Йонко Мермерски: Диета според типа фигура (ВИДЕО)

Лунна диета за август 2018

18 август 2018 - 10:49:47 ч. - първа четвърт

26 август 2018 - 14:57:26 ч. - пълнолуние

ш
ThinkStock/Getty Images


И още:

Разкриха тайната на най-добрата диета

Преди и след: 14 звезди, които отслабнаха драстично (СНИМКИ)

Звездни диети: Как тези знаменитости отслабнаха драстично (СНИМКИ)

Методът Табата или как да изгорим мазнините за 4 минути (ВИДЕО)

Разкриха кои диети са по-безвредни и ефикасни

Препоръката на лекар: Заложете на умерен подход за отслабване

Ударните диети не осигуряват дългосрочно отслабване

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук