Принц Хари и Меган отново в Лондон
Принц Хари и Меган отново в Лондон / / Gulliver/Getty Images
Канадците харесват много принц Хари, но болшинството не искат да поемат разходите за охраната му, когато той се премести да живее в страната им със съпругата си Меган, съобщи АФП.

Мегзит подпали мрежата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Повечето канадци (73%), запитани от института „Ангъс Рийд“, мислят, че херцозите на Съсекс трябва да плащат "сами" разходите, свързани с престоя им в Канада, по-специално за охраната.

Една пета (19%) биха приели да поемат част от разходите, е само 3% - цялата сметка. Анкетата е направена сред 1154 души.

Бягство от двореца - бъдещите творчески планове на Хари и Меган

Канадските медии изчисляват разходите по охраната на принца и семейството му на около 1,7 млн. канадски долара (1,2 млн. евро) годишно. Правителството още не е решило дали да ги поеме, увери министър-председателят Джъстин Трюдо. Кралицата даде „преходен период“ за оттеглянето на Хари и Меган (ВИДЕО)

Същата анкета разкри, че принц Хари е най-популярният представител на британското кралско семейство в Канада. Цели 69% от запитаните имат добро мнение за него. Това не им пречи да ги възприемат предимно като „знаменитости“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА