Ягодите действат като естествена виагра, но без съпътстващите виаграта странични ефекти
Ягодите действат като естествена виагра, но без съпътстващите виаграта странични ефекти / ThinkStock/Getty Images
Ягодите могат да се окажат алтернативно разрешение на проблема с импотентността при мъжете, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на британска диетоложка.

Топ храни за незабравим секс (СНИМКИ)

Импотентността, известна също като еректилна дисфункция, се характеризира с неспособност да се получава и задържа ерекция. Състоянието е често срещано, като обикновено засяга по-възрастните мъже.

Храните, които помагат на мъжете в леглото

Съществуват редица причини за еректилна дисфункция. Сред тях е стесняването на кръвоносните съдове - проблем, който обикновено се свързва с диабет, висок холестерол и високо кръвно налягане.
И макар да има начини за справяне с проблема - например отслабване или предписване на статини, на мъжете често се препоръчва използването на виагра.

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Диетоложката Касандра Барнс обаче твърди, че с подобен успех, без съпътстващите виаграта странични ефекти, могат да се използват ягоди. Специалистката обяснява, че плодът е богат на флавоноиди, които стимулират притока на кръв към органа.

Искате редовен секс? Забравете сладките изкушения

Скорошно проучване също установи, че редовната консумация на съдържащи флавоноиди продукти като плодове, зеленчуци, чай и вино, в комбинация с упражнения, намалява риска от еректилна дисфункция с 10 процента.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА