Гневът може да бъде предизвикан от нещо, което ни дразни или ядосва. Често той е породен от някаква несправедливост и може да се появи, когато някой ни обиди или прояви неуважение спрямо нас. Понякога дори ни дразнят хора с характеристики, които ние притежаваме, но се опитваме да потиснем. Тъй като се опитваме да ги заключим в себе си, сме много чувствителни като ги видим в някой друг.

Много хора потискат гнева си, но това води до депресия, импотентност, апатия, липса на желание за живот. Ако често сме гневни, това означава, че се въртим в омагьосан кръг и не можем да излезем от него. Сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина препоръчва 4 стъпки за справяне с гнева.

„Изразявайте гнева си на момента", съветва сексологът. Ето какво трябва да направите, за  да да преобразувате енергията му:

гняв
iStock/Getty Images

Първата стъпка е да опишете ситуацията, която е предизвикала гнева ви. Кажете на вашия партньор как сте възприели това, което е казал или направил. Нищо чудно това да го изненада и дори да се разминава с вложения от него смисъл.

Второ, кажете на другия как се чувствате. Често сме "изгубени в превода" или партньорът ни не разбира, че ни е наранил или обидил.

Изразявайте гнева си за дълъг и щастлив брак

Много важно е да кажете на партньора си какво искате да се промени. Да разкриете коя ваша потребност не е удовлетворена – липса на уважение, подкрепа? Или може би се чувствате подценени или предадени?

гняв
iStock/Getty Images

И накрая обещайте награда за партньора, ако направи това, което сте го помолили.

Така няма да трупате гняв в себе си и във вас ще се пробуди желание за живот, ще се подобри и вашия сексуален живот.

Ключът към щастието се крие в гнева

Следващият път, когато усетите, че сте на крачка да се разкрещите, спрете и се опитайте да промените нещата. Или просто приемете, че с партньора ви се разминавате в разбиранията и нагласите си за живота.

И още:

Влюбени двойки разкриват тайните си за щастлива връзка

Каква е тайната на щастливия брак? (ВИДЕО)

Споровете в семейството полезни за здравето?

Гняв, несигурност, просто ми се правеше секс... Кръшкачи признават защо са изневерили

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук