Авокадото причинява най-много травми след порязване при рязането на неговата кора
Авокадото причинява най-много травми след порязване при рязането на неговата кора / Thinkstock/Getty Images
Авокадото причинява най-много травми след порязване при рязането на неговата кора, констатираха американски специалисти, цитирани от в. "Таймс".

Екзотичният плод е галеното дете на диетолозите напоследък, но и злият демон на хирурзите заради извънредно хлъзгавата си консистенция, изтъква вестникът.

Пет причини да хапвате авокадо по-често

Според британската Асоциация на пластичните и реконструктивните хирурзи в наши дни се наблюдава значителен скок на хората, посещаващи болнични заведения със сериозни прорезни наранявания, предизвикани от рязане на авокадо.

Най-полезната част от авокадото

Секретарят на спомената хирургическа асоциация Саймън Екълс дори предлага върху плода да бъдат поставяни предупредителни лепенки за неговата опасност. На тях трябва да има изображение с нож, задраскан с две червени черти.

Зеленото злато на Мексико

По данни на британските хирурзи всяка седмица в болницата "Сейнт Томас " в Лондон се приемат средно по четирима пациенти, нарязани с нож при боравене с плода. Вече имало и термин сред медицинските среди - "авокадска ръка", тъй като нараняванията с ножа били доста специфични.
БТА