Диетата с черен пипер си остава най-бързият метод за отслабване, твърдят учени
Диетата с черен пипер си остава най-бързият метод за отслабване, твърдят учени / ThinkStock/Getty Images
Британски учени неведнъж са препоръчвали да се прибягва до екзотични методи за коригиране на телесното тегло, като строгите диети "се смекчат" чрез използване на подправки, включващи голямо количество черен пипер, съобщи Лайф.

Анализирайки резултатите от изследванията им, индийски учени потвърдиха уникалните свойства на черния пипер.

Най-големите грешки в борбата срещу шкембенцето

В рамките на проучването на особеностите на контрола върху телесното тегло учени от университета Шри Венкатесвар в Индия изясниха, че храната с много подправки позволява да се намали вредният ефект от мазнините и холестерина в организма.

Преди и след: 14 звезди, които отслабнаха драстично (СНИМКИ)

Изследвания с мишки дадоха възможност да се установи, че гризачите, които консумират храна с подправки, са с по-ниска телесна маса в сравнение с побратимите си, които са на обичайния за тях хранителен режим.

Диетата с черен пипер си остава най-бързият метод за отслабване, твърдят учени
Диетата с черен пипер е най-бързият метод за отслабване, твърдят учени ThinkStock/Getty Images

Учените констатирали, че черният пипер допринася не само за по-малкото съдържание на мазнини в организма и по-ниското ниво на кръвната захар, а и за укрепването на костните тъкани.

Дъвчете храната възможно най-дълго, съветват лекари

За изгарянето на мазнините отговаря уникално органично съединение - ароматният алдехид пиперонал. Става дума за вещество, благодарение на което миризмата на отделни натурални продукти се усеща като силна и в редица случаи като неприятна.

Топ тенденции в здравословното хранене през 2018 година

Според британските диетолози и генетици, експериментите с гризачите могат да се приспособят към диетите за хора. По данни на учените, пиперонал може да окаже въздействие върху т.нар. генетично предразположение към затлъстяване, което се предава от родители на децата им.

Медиците отбелязват, че диетата с черен пипер си остава най-бързият метод за отслабване.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА