Сезонът, в който се намираме, е един от най-подходящите за отпуски и откриване на непознати и далечни места. До тях обаче най-често стигаме със самолет, а летенето само по себе си е стресово за тялото и психиката ни. Има толкова много неща, за които да мислим преди и по време на полет. Как да намалим главоболията около пътуването? В канала  Кaк дa" във  vbox7 може да видите няколко практични съвета:

1. Документите

Често имаме навика да носим документите и парите си в по-малка чанта от основния ръчен багаж, за да ги държим винаги под око. Това обаче означава, че има още едно нещо, за което да се притеснявате и да следите дали е с вас. Сложете ценностите просто в джоба на раницата.
 
10 неща, които не трябва да правите на борда на самолета (ВИДЕО)

2. Транспорт от и до летището


До всички летища лесно може да се стигне с помощта на градския транспорт, но стига предварително да знаем как. Много приложения дори предлагат точните разписания на автобусите и влаковете, затова винаги им хвърляйте по едно око вечерта преди полет.
 
3. Нощ на летището

Това е най-лошото нещо, което може да си причините като турист. Повечето летища имат твърде неудобни столове по чакалните и рискувате да се чувствате отвратително на другия ден. Ако все пак се налага да пренощувате на летищата, проучете цените на VIP зоните, където мебелите са доста по-удобни.
 
4. Магазините след проверките

След целия стрес на проверките преди полет лесно можем да влезем в някой безмитен магазин. Лъскавите витрини, богатият избор, всичко това ни блазни, но и лесно можем да загубим ориентация за времето.
 
5. Храната преди полета

Когато сме в чужбина е най-добре е да се храним с местната храна. Но проблемът е, че никога не знаем как ще ни понесе тя. Затова по-добре внимавайте какво ядете преди полет, за да няма неприятни изненади.
 
И още:

Какво да направим, ако имаме билет, самолетът е пълен, но няма място за нас?


Вижте как са се променили топ дестинациите за пътуване през годините (СНИМКИ)

Умни трикове за опаковане на ръчен багаж (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук