Има някои любими на повечето от нас актьори, които през годините с ролите си със сигурност са заслужили най-престижната награда Оскар, но по една или друга причина не са получили статуетката. Каналът "Top Of The Tops" във vbox7 разкрива кои са те:

Уил Смит

Уил Смит има две номинации за наградите на американската киноакадемия - за "Преследване на щастието" и "Али". През 2015 г. актьорът се разминава с трета номинация - за ролята си в "Защитник". И все пак въпреки силно въздействащите роли, актьорът все още няма статуетка.

Уил Смит
Gulliver/Getty Images

Глен Клоуз

Актрисата Глен Клоуз има седем номинации за Оскар - за ролите си в "Съпругата", "Албърт Нобс", "Фатално привличане", "Опасни връзки", "Светът според Гарп", "Голямото замръзване" и "Талантът", и нито една награда на киноакадемията.

От 1990 година до днес: Лентите с награда Оскар за най-добър филм

Салма Хайек

Актрисата получава номинация за „Оскар“ за „Най-добра женска роля“ за ролята си във филма „Фрида“. Номинирана е в компанията на Джулиан Мур, Рене Зелуегър, Даян Лейн и Никол Кидман, която печели с изпълнението си в "Часовете".

Невероятно, но факт: Тези талантливи актьори никога не са печелили Оскар (СНИМКИ)

Ейми Адамс

Ейми Адамс има 6 номинации за „Оскар“ за ролите си във филмите „Вице“, „Американска схема“, „Учителят“, „Боецът“, „Джунбъг“, „Съмнения“. За момента актрисата все още не е грабнала златната статуетка.

Робърт Дауни Джуниър

През 1992 г. Дауни се превъплъщава в главния герой във филма „Чаплин“, за което е номиниран за Оскар за най-добър актьор и печели награда BAFTA.  Другата му номинация за „Оскар“ е за ролята му във филма „Тропическа буря“.

Джони Деп
Gulliver/Getty Images

Актьорът-хамелеон Джони Деп участва в надпреварата за Оскар и се разминава с отличията с ролите си в "Карибски пирати: Проклятието на черната перла", "Пътят към Невърленд" и "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт".

Том Круз

Въпреки запомнящите си роли на актьора Том Круз той има само три номинации за Оскар - за "Роден на четвърти юли", "Магнолия" и "Джери Магуайър".

Том Круз
Gulliver/Getty Images


Самюъл Джаксън

Актьорът Самюел Джаксън има зад гърба си над 125 филма, но е номиниран за Оскар само веднъж - за ролята си във филма "Криминале".

Самюъл Джаксън
Gulliver/Getty Images

Киану Рийвс

Киану Рийвс е включен в „Топ 10 на най-любимите (и най-богатите) звезди на Америка“.  През януари 2005г получава своята звезда на Холивудската алея на славата. Актьорът досега никога не е получавал номинация за престижната статуетка, въпреки многобройните си роли в киното.

Киану Рийвс
Gulliver/Getty Images

Сигорни Уийвър

Актрисата се превъплъщава в персонажи на еманципирани, волеви и силни жени във филмите, които участва.  За ролята си в „Горили в мъглата“ получава номинация за Оскар, както и за филма „Работещо момиче“. За участието си в „Пришълците“ през 1986г. попада за първи път сред номинираните за Оскар.

И още:

Българската Пепеляшка на наградите Оскар: Мария Бакалова на червения килим в Ел Ей (СНИМКИ)


Красавици в бляскави рокли завладяха червения килим на наградите Оскар (СНИМКИ)

Наградите Оскар: Триумф за „Земя на номади“, Мария Бакалова не спечели приза за поддържаща роля