Често ни се иска да имаме не само домашен любимец, но и доверен помощник, който да охранява дома ни. Когато не сме вкъщи е важно да знаем, че има някой, който се грижи за него и го пази, пише каналът "Zoo Box" във vbox7. Ето и кои са най-добрите породи кучета, които със сигурност биха пазили дома ни:

Стафордширски бултериер

Не всеки има място за голямо животно в дома си, но това не означава, че няма нужда от мощно куче пазач. Стафордширските бултериери са мускулести, смели и бойци по природа, особено, когато се налага.

Стафордширски бултериер
iStock/Getty Images

Ротвайлер

Ротвайлерът е нежен и любвеобилен към собствениците си, но когато става въпрос за непознати, той е истинско куче пазач, което знае как да изплаши натрапниците. За тази порода е важно да общуват с други хора и кучета, както и да бъдат водени на класове за обучение.

8 забранени породи кучета по света (ВИДЕО)

Немска овчарка

Една от най-често срещаните породи кучета, които се използват в полицията, но и като домашни любимци. Те са изключително лоялни към собствениците си и създават здрава връзка с тях. Що се отнася до натрапниците, немската овчарка със сигурност ще защити дома ви.

Доберман

Доберманите са бързи, силни и смели, което ги прави идеалните пазачи на дома ви. Изискват сериозна подготовка и упражнения, за да можете да ги разхождате в парка заедно с приятелите си.

Доберман
iStock/Getty Images

Кавказка овчарка

Могат да изглеждат пухкави и мили, но не ги подценявайте, тези масивни кучета знаят как да реагират, ако усетят заплаха за дома или членовете на вашето семейство. Кавказките овчарски кучета са идеални, ако имате деца или други животни, защото те обичат семейството си и се грижат за него.

Кавказка овчарка
iStock/Getty Images

Булмастиф

Булмастифът е кръстоска между булдог и мастиф. Тези големи и мускулести кучета е най-добре да бъдат държани в къщи с оградени дворове, за да се избегнат конфликтни ситуации с други хора и животни. Те са чудесен спътник за разходки, но не и ако решите да бягате.

Как да подходим приятелски към кучета, които не познаваме (ВИДЕО)

Австралийска овчарка

Средно големи, много красиви и смели, австралийските овчарки са чудесен домашен любимец за всяко семейство. Тези кучета са родени пастири и при всяка възможност ще подредят останалите животни в двора.

Най-сладките породи кученца (СНИМКИ)

Австралийска овчарка
iStock/Getty Images