Може да има различни причини да се наложи да научите кучето си да използва подложка за пишкане тип пелена. Малките кучета могат да бъдат научени да използват пелена преди да започнете да ги извеждате навън. В други случаи някои декоративни породи не обичат разходките, особено в студено време и със сигурност трябва да имат място в  дома, където да вършат своите нужди. А при други стопани, които гледат по-възрастни кучета се налага да научат любимците си да ползват пелена, тъй като кучето няма физическа възможност за разходки. Вижте в канала "Zoo Box" във vbox7:

Със сигурност трябва да имате търпение, защото при всяко животно отнема различно време, за да се научи да използва пелена.

Ще са ви необходими подложки тип пелена, които може да закупите от всеки зоомагазин, дребни лакомства, които да използвате за награди и търпение.

Стъпка 1

Поставете подложките на местата, на които очаквате вашето куче да се научи в бъдеще да използва. В началото може да сложите повече подложки на повече места в дома ви, за да му бъде по-лесно.

куче
iStock/Getty Images


Стъпка 2

Използвайте команда, когато кучето ви върши нуждите си на пелената, за да може да свързва командата с това действие.

Стъпка 3

Оставете кучето ви да опознае мястото, където се намира пелената оставете го да души на воля, без да му позволявате да възприема този процес за игра.

Стъпка 4

Много е важно да поощрявате кучето след като използва пелената по предназначение. Подгответе си лакомства, които то обича, за да може да го възнаграждавате.

куче
iStock/Getty Images


Стъпка 5

Посещавайте с кучето си често местата, където сте поставили пелените. Особено след храненето на домашния любимец или когато забележите, че става неспокойно и започва да се върти. Това също са сигнали, че кучето има физиологична нужда.

Стъпка 6

Наблюдавайте поведението на кучето си и не го наказвайте в началото, ако все пак извършва нуждите си на места, на които няма пелени. Бъдете търпеливи и ако забележите, че има места които кучето предпочита да използва сложете и там пелени.

Стъпка 7

Когато забележите, че има напредък и кучето ви все по-често използва пелените започнете да елиминирате местата, на които има подложки. Така ще останат само няколко места в дома ви, които кучето ще използва за „тоалетна“ в бъдеще.