Известните личности се захващат с какво ли не, а често успяват да се вдъхновят и да напишат книга. В повечето случаи тя е за техния живот, но има и такива, които развихрят въображението си и създават нова история. Някои звезди нахлуват в света на книгоиздаването не с една, а с няколко книги. Списъкът със знаменитости, които са написали своите мемоари е дълъг, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Ето кои са тези, които са се насочили към художествената литература и са създали бестселъри:
 
Хилъри Дъф

Актрисата изигра успешен редактор в издателство във филма „40 е новото 20“ и реши да напише своя собствена книга. През октомври 2010 г. е издадена първата и книга за тийнейджъри „Еликсир“. Историята се завърта около Клеа, талантлива фотожурналистка, чийто живот започва да се разплита, след като баща и изчезва, а мистериозният непознат Сейдж единствен може да и помогне. Книгата става част от трилогията „Отдаден и верен“.

Хилъри Дъф книга
Gulliver/Getty Images

50 Cent

Рапърът пише първата си книга озаглавена „Игрище“ през 2011 г. Тя засяга една от най-актуалните теми, а именно тормоза в училище. Историята не се фокусира върху жертвата, а върху насилника и липсата му на инструменти, с които да се справи с емоциите си. През 2005 г. Рапърът създава и свой собствен издателски импринт, който акцентира върху новели и романи за бивши рап групи и формации от 50-те години.

Пет звезди, които са имали трудно детство (ВИДЕО/СНИМКИ)

Мадона

Мадона работи по над 30 заглавия, но най-известна е поредицата ѝ „Английски рози“. Първата книга излиза през 2003 г. и бързо дебютира на първа място в детските бестселъри на New York Times. Книгата проследява историята на пет приятелки и техните възходи и падения. Имената на момичетата са вдъхновени от групата приятелки на дъщерята на Мадона. С тази книга изпълнителката споделя своята мъдрост, която е натрупала като възрастен.

Кендъл и Кайли Дженър

През 2014 г. е публикувана „Бунтовници: Град Индра: Историята на Лекс и Ливия“ на сестрите Дженър. Научно-фантастичният роман се фокусира върху историята на две момичета със суперсили, които се опитват да осмислят своя свят. Лекс и Ливиа са двете героини, като Лекс е вдъхновена от Кайли, а Ливиа е по-скоро първообраз на Кендъл, но и двата персонажа се харесват изключително много от последователите им.

Кендъл и Кайли Дженър
Gulliver/Getty Images

Тим Бъртън

Кралят на меланхолията, чиито филми не спираме да гледаме, решава да се развихри и в света на книгите. През 1997г. излиза сборника му със стихове и разкази „Меланхоличната смърт на момчето стрида и други истории“. В типичния си стил, Бъртън създава герои с интересни имена като Robot Boy или момчето робот, чийто родители го мразят, защото им напомня за връзката на майка му с блендер.

Тим Бъртън книга
Gulliver/Getty Images

Памела Андерсън

Звездата от „Спасители на плажа“ пише книгата „Звезда“ през 2005 година. За нея Андерсън използва преживяванията си в Холивуд, които и помагат за сформирането на сюжета. Историята се завърта около момиче от малък град, което става световно известна личност. Книгата описва всички възходи и падения, които се случват на младото момиче. Повечето критици смятат, че заглавието е полубиографично и се базира на историята с брака ѝ с Томи Лий.

Памела Андерсън
Gulliver/Getty Images

Дейвид Духовни

Актьорът, известен най-вече с ролята си в „Досиетата Х“, създава романа „Свещената крава“. Главният герой е кравата Елис. Дейвид Духовни е израснал в семейство на писатели, а писането на роман е нещо, което винаги е искал да направи. След това актьорът пише още три интересни заглавия.

Джулиан Мур

В детството си Джулиан Мур е наричана от приятелите си  - „ягодово лице“, заради червената си коса и многото лунички. Актрисата използва своя прякор за име на момиченцето, главно действащо лице в детската ѝ бестселър поредица. Първата книга излиза през 2007 г., а след нея са публикувани още 7. Заедно с поредицата излизат и няколко приложения за героите и един мюзикъл.

Джулиан Мур
Gulliver/Getty Images

Хю Лори

Актьорът, познат от ролята си на д-р Хаус, има и изключително забавна страна. Дълги години той е част от комедийното дуо Фрай и Лори (заедно с британския комик Стивън Фрай). През 1996 г. излиза първият му роман - шпионският трилър „Продавач на оръжие“. В началото е имало идея книгата да бъде издадена под псевдоним, но все пак остава с името на актьора. Лори успява да се потопи напълно в шпионския трилър и заглавието получава широко одобрение.

Итън Хоук

От 1996 г. до днес актьорът има издадени четири романа. Едно от най-ярките му заглавия е „Правила за рицар“, която излиза през 2015 г. Книгата представлява писмо на рицар, който оставя своя завет на децата си преди битка. Идеята за историята първоначално започва като правилата на дома на семейството на Хоук, но се е превръща в размисъл за техните ценности и това, в което вярват.

Итън Хоук
Gulliver/Getty Images