Няма как да не сте се чудили, че звезди в социалните мрежи имат милиони последователи. Да, те са известни, но има и още нещо. Някои от тях си купуват последователи. А това е така, защото в социалните мрежи броят последователи е нещо като форма на валута. Колкото повече последователи имаш, толкова по-известен и влиятелен ставаш. Така нараства и цената, за която например те биха рекламирали даден продукт. Но кои са звездите, които са хващани, че си купуват последователи в социалните мрежи? Каналът "VIP Virals" във vbox7 разказва:

Ким Кардашиян

Тя днес има 212 млн. последователи, като се твърди, че за да рекламира даден бранд, взима по 500 хил. долара на публикация. През 2014 г. обаче Instagram правят чистка на фалшиви последователи и тя се разделя с 1,5 млн. последователи. Днес се твърди, че над 40% от последователите ѝ са фалшиви.

Лейди Гага

През 2018 г. Twitter разчистват профили от фалшиви последователи. Звездата губи над 2,5 млн. абонати. Днес в платформата я следват над 84 млн. последователи, като няма скорошни данни за това колко от тях са купени ботове.

Опра Унфри

Тя може и да е телевизионна легенда, но близо 50% от последователите ѝ онлайн са ботове. По изчисления става въпрос за над 11,6 млн. фалшиви последователи.

Най-печелившите звездни двойки в Instagram (ГАЛЕРИЯ)

Риана

Няма звезда, която да се е излагала повече от нея в това отношение. Първо, че ѝ се наложи да си прави втори Instagram профил, след като първият ѝ беше изтрит. През 2014 г. бяха изтрити от профила ѝ 1,2 млн. фалшиви абонати. В Twitter пък се раздели с над 2,5 млн. бота.

Холивудските звезди с най-много фалшиви последователи (ВИДЕО)

Кейти Пери

Имаше едно време, в което Кейти Пери беше сред най-следваните в Instagram. Но това бързо беше разобличено. Стана ясно, че 46% от последователите ѝ са фалшиви, а 40% - неактивни. И стана доста неловко.

Барак Обама

Бившият президент на САЩ бе сред най-следваните хора в Twitter. Въпреки това истината е, че голяма част от тях са ботове. Изчислено е, че фалшивите профили, следващи президента Обама, са 53%.