Ако Мария Бакалова е голямото открие за Холивуд тази година, то много световни звезди вече са открили страната ни, благодарение на възможностите за пътуване и развитието на киното. В България са се снимали доста различни и големи продукции, в които са участвали сериозни имена от американското кино, пише каналът на Христо Боснев във vbox7. Ето някои от звездите, посещавали страната ни:

Холивудската звезда Лиъм Нийсън бе съвсем скоро в България. Новината съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. Той публикува видео, на което актьорът е заснет на летището в морския град.

"Холивудската звезда Лиъм Нийсън е пристигнал тази вечер на летището в Бургас, вероятно за снимките на нов филм", коментира тогава Николов. С шапка и предпазна маска, той излезе от терминала, но отказа да отговори на журналистически въпроси с обяснението, че не е безопасно. На летището Нийсън го очакваха българските му асистенти, които му осигуриха луксозна лимузина. Звездата беше у нас за снимките на новия си филм.
 

Джерард Бътлър е друга голяма звезда, посещавала родината ни. Съвсем скоро стана ясно, че той ще се завърне за пореден път в България, за да заснеме следващия филм от франчайза "Код". Вече се работи по четвъртата част, озаглавена "Night Has Fallen". Режисьор е Рик Роман Во, който направи и "Код: Ангелът". 

"Български момичета, сам съм! Чакам ви", заяви екшън звездата в интервю за чуждестранната преса. Актьорът е сред най-често срещаните световни звезди, които могат да бъдат засечени по родните улици. Много българки вече имаха щастието да се снимат с красавеца.
 

Холивудската звезда Селена Гомес тайно посети столичен ромски квартал през 2018 г. Невероятната на пръв поглед новина се оказа истина. Американската актриса е била инкогнито в страната ни за 24 часа. Екип на „Събуди се” тръгна по следите ѝ, за да разбере кой доведе Селена Гомес в България и защо всичко толкова тайно. За секретната визита в България световната звезда се похвали сама в социални мрежи. Тя била впечатлена от това, което видяла у нас.
 

Горещата Салма Хайек е била в България през 2014 г., за да снима филм. "В България се чувствам като у дома. Вие българите много приличате на мексиканците, имате същия темперамент. Дори храната ви е подобна, вашата баница е същата като нашата кесадия", заяви тогава красавицата.
 

Мила Йовович е друга звезда, която е идвала в родината ни, за да снима. Красавицата е била очарована от красивата ни природа и гостоприемство. "Обичам да снимам в България, защото можеш да правиш неща, които са трудни за правене на други места по света", сподели в свое интервю Мила.