Празниците наближават и ако искате да покажете отношение не само с избора си на подарък към близките си хора, но и с впечатляваща опаковка, то новото видео на Наталия от Natali’s Beauty показва как да го направите.

Изобщо не е трудно да опаковаме подаръците си сами, а и излиза много по-евтино.

Две стандартни ролки хартия за подаръци - струват по 1,50 всяка + ножица, двойно залепващо тиксо, коноп и панделка са напълно достатъчни.

подаръци
ThinkStock/Getty Images

Ако хартията не стига

Много е лесно, когато имаме достатъчно количество опаковъчна хартия. Все някак ще нагласим подаръка и ще го опаковаме. Но какво се случва, когато тя просто не достига? Въртим наляво, надясно... Абе изобщо - сякаш шанс няма! Ето един трик - поставете кутията с подаръка по диагонал - нужно е само когато хванете два срещуположни края и с тях обгърнете подаръка те да покриват четирите горни ъгъла на кутията. След това залепете първо единия край. После прегърнете по този начин отстрани и залепете съседния край. Завъртете и прегънете по кутията за третия и накрая за четвъртия край.

За красота - поставете задължителната панделка.

подаръци
ThinkStock/Getty Images

За нестандартни форми

С кутия е лесно, но какво правим с подаръците, които са в по-нестандартни форми - например някаква козметика? Ами ще си направим сами готини торбички за тях.

Ето и как става:

Вземете едно правоъгълно парче хартия и прегънете два пръста в единия край от хартията. После прегънете цялата хартия съвсем леко на две, за да откриете центъра. След това към центъра прегънете единия край, а после и другия така, че първото прегънато парче да покрива по този начин хартията. Залепете с двойно залепващото тиксо.

Време е да изработим и дъното на нашия плик. Измерете колко широк да бъде той и прегънете. След това е въпрос на сръчност и тъй като е доста сложно за обяснение, но лесно за изпълнение като се гледа стъпка по стъпка - просто вижте как се прави във видеото по-горе.

И разбира се - финалните щрихи - сгънете като хармоника отгоре, продупчете дупка и вържете панделка от коноп за разкош.

Перфектният коледен подарък според зодията (ВИДЕО)


За малки подаръци

Най-скъпите подаръци са в малки опаковки, нали знаете? Но ако нямате малка кутийка за колието, което сте подбрали, изненадващо една картонена основа от ролка тоалетна хартия може да ви свърши страхотна работа.

Сгънете я по този начин. После в двата края с върха на ножицата и чаша очертайте полукръг. Така ще можете да прегънете по-лесно. Украсете с малко хартия и панделка от коноп.

Обърнете внимание! Използвайте не едностранно, а двойно залепващо тиксо. Така никъде по опаковката няма да си лични несръчност. Освен това ако нямате панделки или коноп под ръка, винаги можете да използвате излишно парче от хартията, с което да създадете красота. Вземете един малък правоъгълник, прегънете на две, срежете лентички, като оставите в основата поне 1 см, за да не се разпокъсат, а после с ножица ги накъдрете. Навийте на руло и залепете този готин хартиен помпон с двойно залепващо тиксо.

Коледа
ThinkStock/Getty Images


И още:

Коледните подаръци, които всяка жена ще хареса (ВИДЕО)

Подгответе коледните подаръци отрано (ВИДЕО)

Какво да правим с ненужните подаръци?

Холивудски звезди разкриват мечтаните подаръци, които не са получили като деца

Десет неща, които не трябва да подарявате (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук