Предадоха изборните протоколи при засилени мерки за сигурност
Предадоха изборните протоколи при засилени мерки за сигурност / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Предадоха изборните протоколи при засилени мерки за сигурност
72708
Предадоха изборните протоколи при засилени мерки за сигурност
  • Предадоха изборните протоколи при засилени мерки за сигурност

Засилени бяха мерките за сигурност, при които премина приемането на изборните книжа на Секционните комисии в София, и особено на тези в НДК.

В следизборната вечер и през нощта, освен органи на реда, до Районните избирателни комисии дежуряха спешни медицински екипи и пожарникари.

Най-рано са били предадени изборните книжа от избирателната секция, която обслужва трудноподвижни хора в Красно село. Още към 20:00 часа вечерта те са били в Зимния дворец. Организацията при влизането обаче не е позволила да се стигне до стълпотворения от хора. Тази нощ служителите, които са раздавали номера за реда на обработка на документите, посрещали хората от комисиите още на слизане от микробусите.

С удостоверения за пропуск с бюлетините са били допускани по трима членове на всяка секция. За да се гарантира нормалното предаване на книжата, и двете дискотеки, които се намират на територията на Зимния дворец, са останали затворени.

Оказа се, че в някои от комисиите е свършило мастилото в принтерите, а причината за това била в големия брой застъпници и наблюдатели, които трябвало също да получат копия на изборните материали. Това обаче не е забавило процеса на предаване на документите с повече от час.