ЦИК: Има голяма вероятност за разместване в листите на БСП и РБ
ЦИК: Има голяма вероятност за разместване в листите на БСП и РБ / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Има голяма вероятност за пренареждане на листите за евродепутати на "Коалиция за България" и на Реформаторския блок, каза за БТА Камелия Нейкова - член и говорител на Централната избирателна комисия. По неокончателни данни в изборите в неделя са гласували 2 239 000 души, от които 585 хиляди или около 26 процента от хората, са използвали правото си да посочат предпочитания от тях кандидат за депутат.

Очаква се днес ЦИК да приключи приемането на данните от районите избирателни комисии. Остава да бъда приети протоколите от още шест-седем РИК, каза Нейкова.

В тези избори прави впечатление добрата работа на секционните избирателни комисии, каза Нейкова. Протоколите са попълнени добре и правилно, добави тя.

При обработени 100 процента от протоколите на всички СИК в РИК, включително и тези от чужбина, партията ГЕРБ печели 30,40 процента от гласовете в изборите за Европарламент, произведени на 25 май, съобщиха в понеделник от Централната избирателна комисия.

Според тези данни "Коалиция за България" получава 18,94 от гласовете, ДПС - 17,26 на сто, "България без цензура", ВМРО, ЗНС, "Гергьовден" - 10,66 процента, и Реформаторският блок - 6,45 процента, АБВ - 4,02 процента, НФСБ - 3,05 на сто, "Атака" - 2,96 на сто, партия "Глас народен" - 1,00 процент, и коалицията КОД - 0,92 на сто.

Източник: БТА