Униформени крадат канабис от полицейски двор в Петрич
Униформени крадат канабис от полицейски двор в Петрич / снимкa: БГНЕС

В РПУ – Петрич са задържани за 72 часа служител от "Следствени арести" и униформен от полицейското управление в южния град. Двамата са хванати докато се опитвали да откраднат чувал с канабис от двора на полицията, съобщиха от ОДП - Благоевград.

Към полунощ на 28 август полицай от РПУ- Петрич забелязал лек автомобил близо до оградата на двора на РПУ- Петрич, където се съхранявал канабис.

Полицаят ги сварил точно докато си предавали чувала през оградата на управлението. Веднага разпоредил да спрат на място и повикал подкрепление. В този момент единият от двамата направил опит да избяга с колата.

Пристигнал автопатрул и двамата били задържани. Единият от крадците е 25-годишен служител от полицията в Петрич. Той опитал да прехвърли чувала с дрогата на служител на "Следствени арести", който чакал на улицата.

На двамата са повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа. За случая е уведомена Софийска военна окръжна прокуратура и е образувано досъдебно производство.

През последната седмица при поредица полицейски операции в района бяха унищожени откритите насаждения, а "ожънатата" продукция - почти четири тона полусуха листна маса – иззета и складирана.