Станишев: Не са изключени предсрочни парламентарни избори
Станишев: Не са изключени предсрочни парламентарни избори / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Станишев: Не са изключени предсрочни парламентарни избори
48296
Станишев: Не са изключени предсрочни парламентарни избори
  • Станишев: Не са изключени предсрочни парламентарни избори

Не е изключено да има предсрочни парламентарни избори и това да бъде инициирано от самата партия ГЕРБ, заяви пред журналисти във Варна Сергей Станишев. Председателят на БСП каза още, че заявките на премиера за следващ мандат са пресилени, защото ситуацията в страната се влошава и дори в сектора, в който се смята, че ГЕРБ има най-голяма сила, търпи провал. "Всеки ден се съобщава за нови палежи на коли и виждаме пълното безсилие на управлението да се справи с този проблем", заяви Станишев.

"Министър-председателят и Цветан Цветанов знаят колко е реалната подкрепа на ГЕРБ, няма как да не се притесняват за следващите избори и да си задават въпроса как ще постигнат следващ мандат, след като и парите вече няма да стигнат, за да накарат българите да гласуват за ГЕРБ", коментира още червеният лидер.

Станишев посочи, че ще трябва да има ревизия на управлението и БСП ще постави редица въпроси като опозиция за всичко, което се случва в настоящето. Лидерът на БСП каза още, че след изборите са станали ясни истинските намерения на ГЕРБ, защото са се отметнали от старите си ангажименти и са извадили реалните наяве.

"Нито един българин не е гласувал за шоковото вдигане на пенсионната възраст. Това очевидно е било планирано и по същество означава измама на гражданите. Българските земеделци не гласуваха за това да им бъдат орязани с 240 млн. лева обещаните държавни субсидии. Подписаха с тях преди изборите. На следващия ден след изборите внесоха истинския бюджет, в който обещаните пари ги няма. Българските железничари не гласуваха за това без преговори по същество да се води към ликвидация "Български държавни железници". Това е крайната цял и тя е приватизация на Товарни превози", заяви Станишев.

Други новини от Варна