/ ThinkStock/Getty Images
54-годишен мъж от Долни чифлик загина, след като бе блъснат от лека кола в центъра на село Детелина. Инцидентът е станал тази нощ, съобщиха от полицията.

След инцидента на място е пристигнал медицински екип, който констатирал смъртта на 54-годишния мъж. На около 200 метра в посока ромската махала в селото е открит автомобил „Форд“ с деформации от пътно-транспортно произшествие и без регистрационни номера. Водачът на катастрофиралата кола е открит и задържан по-късно, тъй като е избягал от местопроизшествието, уточниха от Окръжната прокуратура във Варна.

Пиян шофьор блъсна 11-годишно дете
 
Водачът, причинил катастрофата, е 33-годишният Михаил М., който се оказал неправоспособен. Окръжната прокуратура във Варна ще го привлече като обвиняем и ще го задържи за срок до 72 часа. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе и искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на неправоспособния Михаил М. до изтичане на срока на предварителното задържане.

Млад шофьор уби пешеходец край Белица
 
Снощи около 21:40 часа млад шофьор уби пешеходец на пътя между село Краище и град Белица. 42-годишният мъж от село Орцево, община Белица, се движел отдясно на пътното платно по посока на движение на автомобилите, когато лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 21-годишен водач от Краище. Пешеходецът е загинал на място. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.
 
По рано същата вечер, около 19.50 ч. дете пострада тежко на кръстовище във врачанското село Търнак. Лек автомобил „Нисан Х-Трейл”, управляван от 59-годишен мъж от София, блъснал 11-годишното момиче от Търнак. Детето е в реанимация в тежко състояние. Пробата за алкохол на водача е положителна - 1,48 промила. Мъжът е задържан в Районното управление в Бяла Слатина.