/ БГНЕС
Решението на министър-председателя Бойко Борисов да предложи свикване на ВНС и приемане на нова Конституция е държавническо и навременно. Както многократно сме подчертавали, само по този начин може да се осъществи реална промяна на модела и да се отговори на исканията на гражданите. Това се казва в позиция на СДС.

Борисов взе решението: Време е за рестарт, ВНС и нова Конституция (ВИДЕО)

Кой, ако не десните партии, членки на ЕНП, могат да затворят страниците на Лилово-Лукановата Конституция и да направят историческата стъпка към нов основен закон - модерен, европейски и адекватен на реалността.

Десницата е призвана да извърви докрай пътя, който започнахме преди 30 години - за изграждане на достойна и демократична европейска държава. Този път минава през закона, а не през метежа. Той е единствено правилният.

Румен Радев: Президентът, а не премиерът свиква ВНС (ВИДЕО)

Надяваме се, че и другите парламентарно представени партии ще осъзнаят важността на това рeшение и ще подкрепят предложението за ВНС. Това е исторически момент, който СДС отдавна очаква, за да се поправят старите грешки на прехода, когато с компромис беше приета наложената от БСП (БКП) Конституция.