Българският лекарски съюз предлага проф. Тодор Кантарджиев да бъде награден с орден „Стара планина". Това става ясно от писмо, изпратено до президента Румен Радев и до премиера Стефан Янев.

За целта държавният глава трябва да издаде указ за отличието, което е за изключителни постижения и безценен принос в областта на науката и медицината.

Проф. Кантарджиев ще консултира Столичната община за ваксинацията


„Огромен е приносът му в борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от COVID-19 у нас, което се дължи до голяма степен на неговите решения, разумни съвети и навременни действия. Той и екипът му откриха британския вариант на коронавируса на наша територия", пишат от БЛС до президента.

Те отбелязват и че на последните престижни награди на Български лекарски съюз медицинската гилдия отличи проф. Кантарджиев в специалната категория "Борба с пандемията – COVID-19".

  и169 by DarikNews.bg on Scribd



Пенсионираха проф. Тодор Кантарджиев

Проф. Кантарджиев: Огорчен съм, моето пенсиониране беше самоцел и лични мотиви

Проф. Кантарджиев беше пенсиониран като директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). А мотивите за решението на служебния министър д-р Стойчо Кацаров - навършване на пенсионна възраст. Мястото му бе заето от досегашния му заместник проф. Ива Христова. Новината предизвика огромна вълна от възмущение и остри коментари от различни политически сили, експерти и негови колеги. Стигна се и до протести с искане да бъде върнат на ръководното място. 

Вълна от възмущение и коментари след „пенсионирането“ на проф. Кантарджиев